El circuit d'assajos automobilístics de l'empresa IDIADA al Vendrell.

La Generalitat aprova la inversió de quinze milions a Idiada per fer noves pistes i instal·lacions

El Govern calcula que la construcció del nou circuit generarà fins a 243 llocs de treball

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts 3 de novembre una inversió de 15,3 milions d'euros per a Idiada, per fer noves pistes de prova i instal·lacions de vehicles autònoms i connectats. Es tracta d'una subvenció concedida pel Departament d'Empresa que ja va ser avançada el passat mes de juliol, i que té com a objectiu que la principal empresa del Baix Penedès mantingui la competitivitat en el desenvolupament de sistemes avançats cap a la conducció autònoma.

La construcció d'aquest nou circuit de proves generarà fins a 243 llocs de treball anuals entre directes, indirectes i induïts, segons els càlculs del Govern català. A més, aportarà un PIB addicional de 12,3 milions d'euros. L'objectiu és que la meitat de l'impacte econòmic i de creació d'ocupació recaigui sobre la mateixa comarca. Un cop en funcionament, la pista suposarà la creació d'entre 50 i 80 llocs de feina i un PIB creixent d'entre 2,5 i quatre milions d'euros anuals.

Inversió estratègica pel sector de l'automoció

Per la Generalitat, aquesta és una «inversió estratègica» pel futur del sector de l'automoció, que s'espera que tingui un fort «impacte» en l'economia del país i, especialment, del Baix Penedès, una comarca molt castigada per les últimes crisis i amb l'atur més alt de Catalunya. Des de l'empresa havien avisat els últims anys que necessitaven poder seguir creixent i tenir noves instal·lacions per a desenvolupar el vehicle autònom.

El complex d'Idiada va ser inaugurat el 1994 al polígon de l'Albornar, a Santa Oliva, com un camp de proves independent obert a diferents fabricants de vehicles, components i tecnologies. Actualment compta amb una superfície de 370 hectàrees, amb fins a dotze circuits que permeten simular el comportament dels vehicles en diferents condicions. L'empresa té presència a 25 països de cinc continents diferents, amb uns 2.500 treballadors, dels quals la meitat estan a Santa Oliva.


Comentaris