Damià Calvet, amb els integrants del Pacte del Penedès Marítim.

Cop de porta de la Generalitat a la rebaixa dels peatges de la C-32 al Penedès

El conseller de Territori rebutja les propostes del Pacte del Penedès Marítim

Els peatges de la C-32 a Cunit i a Vallcarca no tindran cap rebaixa ni bonificació addicional de les que ja tenen. Així ho ha afirmat el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, en una reunió que ha mantingut aquest matí al Consell Comarcal del Baix Penedès amb els alcaldes del Baix Penedès i el Garraf. Calvet ha refusat les peticions fetes pel Pacte del Penedès Marítim, que volia la gratuïtat del peatge de Cunit pels residents i treballadors, i descomptes de fins al 60% al peatge de Vallcarca.

Calvet no ha sortit de la línia ja prevista per la Generalitat d'implantar el sistema de la vinyeta en un futur no concretat, i ha emplaçat als alcaldes, empresaris i plataformes veïnals a esperar l'entrada en vigor d'aquest sistema. Els integrants del Pacte del Penedès Marítim han recordat a Calvet que estan d'acord amb la vinyeta, però han reiterat la necessitat de prendre mesures provisionals mentre aquest sistema no entri en funcionament.

Els alcaldes enduriran les reivindicacions

Davant la negativa del conseller de Territori, els alcaldes han advertit que enduriran les seves reivindicacions fins que se'ls faci cas, segons ha informat l'agència ACN. Pel que fa a la demanda de revisar el sistema tarifari del transport públic, pels preus dels trens de la línia de Rodalies, Calvet també ha demanat als membres del Pacte que esperin a l'entrada en vigor de la T-Mobilitat. Aquestes mesures, pel conseller, «resoldran el greuge intern» que pateixen el Baix Penedès i el Garraf. 

El cop de porta de la Generalitat no satisfà les demandes del territori, que es van fer més sonores quan el passat 1 de gener del 2019 es va constatar un nou increment dels peatges de la C-32 al Penedès, d'un 2,21%. L'increment suposa que anar del Baix Penedès fins a Barcelona i tornar per la C-32 ja té un cost de 22,14 euros. L'anterior conseller de Territori, Josep Rull, va anunciar l'estiu del 2017 que,  si el gener del 2019 no estava en vigor la vinyeta, s'haurien de prendre mesures per rebaixar el cost dels peatges d'aquesta via. A l'hora de la veritat, però, això no va succeir.