Un dels crancs que ha aparegut mort a la desembocadura de la riera de la Bisbal.

El Geven denuncia la presència de crancs i anguiles mortes a prop de les Madrigueres, al Vendrell

Demanen que s'analitzi l'estat de l'aigua i es trobin les causes

El grup ecologista Geven del Baix Penedès ha denunciat a través de les xarxes socials la presència de crancs i anguiles mortes a la desembocadura de la riera de la Bisbal, a la platja de Sant Salvador del Vendrell. L'entitat apunta que els últims dies s'han trobat diversos exemplars d'aquestes espècies mortes, cosa que suposa «una anomalia que posa en dubte la qualitat de l'aigua que baixa per la llera».

De la mateixa manera, el Geven alerta que aquest fet «pot posar en perill tant el projecte de renaturalització de les Madrigueres, com la salut dels usuaris i les usuàries de les platges». Davant aquesta situació, l'entitat ecologista ha demanat a les administracions competents que es detecti d'on prové el problema, recordant que per la riera hi baixa l'aigua que surt de la depuradora de Santa Oliva. Per això apunten al fet que pugui haver-hi un mal funcionament que estigui afectant la qualitat de l'aigua.

Actuació urgent per revertir la situació

Tot i això, el Geven no tanca la porta al fet que puguin ser altres els motius d'aquesta situació, com ara que es facin abocaments a la riera. En tot cas, apunten que cal actuar de manera urgent per revertir la situació «i garantir la qualitat de l'aigua». Fa setmanes, alguns veïns de la zona ja havien alertat de la presència de crancs morts on hi ha el pont del Passeig Marítim.

Des de fa anys, per la riera de la Bisbal hi ha un pas constant de l'aigua sobrant que baixa de la depuradora de Santa Oliva, fet que ja va comportar anys enrere les queixes dels veïns del barri del Puig, al Vendrell, per les males olors i l'aigua que s'entollava a la llera, i que provocava una important presència de mosquits. L'aigua que baixa per la riera de la Bisbal acaba desembocant al mar a la zona de les Madrigueres, on s'està desenvolupant un projecte de renaturalització. Des del Geven temen que situacions com aquesta puguin afectar la seva recuperació.

També s'han trobat anguiles sense vida.
També s'han trobat anguiles sense vida. | Facebook Geven


Comentaris