Troben l'home perdut a Calafell amb símptomes d'hipotèrmia severa

Hi havia un gran dispositiu activat des d'aquest dimarts per trobar-lo a ell i la seva gossa
Els efectius d'emergència traslladen a Javier Ramoneda. | Bombers

 

L'Ajuntament de Calafell ha informat que a primera hora d'aquest dimecres 21 de novembre, el dispositiu activat per buscar Javier Ramoneda, l'home desaparegut a Calafell, ha donat els seus fruits. El veí calafellenc ha estat trobat en vida a quarts de nou del matí en un camí que va des de la urbanització El Romaní fins a la de l'Edén Parc, al terme del Vendrell, prop d'un centre comercial.

Una família que participava en les tasques de recerca, les quals s'havien reactivat a les vuit de matí, l'ha trobat en unes vinyes segons ha pogut saber TarragonaDigital, i presentava símptomes d'hipotèrmia severa. A més, també estava deshidratat i no havia menjat en tot aquest temps que portava desaparegut. L'home ha estat traslladat a l'Hospital del Vendrell segons les primeres informacions.

Més de 40 hores desaparegut

Ramoneda ha estat més de 40 hores desaparegut, des que el dilluns al migdia va sortir a passejar amb la seva gossa cap a la zona on hi ha el Calafell Slide. Al vespre, la seva família va denunciar la seva desaparició. Durant tot el dimarts, més de 140 voluntaris, Bombers, Mossos, policia local, membres de Protecció Civil, la Creu Roja, dues unitats canines i un helicòpter l'havien estat buscant sense resultat. Quan se l'ha trobat aquest matí, presentava una forta hipotèrmia, després de passar dues nits al ras i haver suportat la pluja i la calamarsada d'aquest dimarts al vespre.

El SEM l'ha atès al mateix lloc on ha estat trobat, i després l'han traslladat, en estat lleu, a l'Hospital del Vendrell. A les vuit del matí s'havia reactivat el dispositiu de recerca de l'home, que s'havia suspès ahir a la tarda per manca de visibilitat. Javier Ramoneda és un veí del nucli del Poble de Calafell, de 46 anys, molt conegut. Encara no se saben les causes per les quals l'home ha estat gairebé dos dies desaparegut pels voltants de Calafell.

La gossa, en bon estat

La gossa que va desaparèixer amb Javier Ramoneda ha estat trobada junt amb el veí aquest matí. Segons han explicat els Bombers, es trobava en bon estat de salut i ha estat entregada a un familiar.

SEM i Creu Roja atenent a Javier Ramoneda. | Bombers

 

"El PSC ja té els seus candidats a l'alcaldia de Santa Oliva i Albinyana" "Canvi de marxa a Calafell: «No cal que correu tant, l'important és arribar al lloc»"