L'Hospital del Vendrell podrà formar metges especialistes en Medicina Familiar

L'equipament ha rebut l'acreditació que el reconeix com a centre docent

El Ministeri de Sanitat ha concedit a l'Hospital del Vendrell l'acreditació docent que li permetrà formar metges especialistes (MIR). Segons s'ha explicat des de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, que gestiona l'hospital, en una primera fase es formaran facultatius especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, però en un futur s'espera que la formació arribi a més especialitats.

Amb aquesta acreditació, l'Hospital del Vendrell s'afegeix a altres centres assistencials de la Xarxa de Santa Tecla que ja tenen aquest reconeixement a la qualitat assistencial, com ara l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i les ABS de Vila-seca i de l'Arboç. Actualment, al conjunt de la xarxa hi ha uns 40 metges que segueixen aquestes formacions, o bé en Medicina Familiar i Comunitària, o bé en Medicina Interna.

Més dotació de metges de medicina familiar

Això farà que s'incorporin sis metges cada any a l'Hospital del Vendrell per fer aquesta formació, encara que l'acreditació permet que la capacitat sigui de fins a deu facultatius. Pel director de l'Hospital del Vendrell, Josep Mercadé, aquesta acreditació és «un reconeixement pel centre que, alhora, permetrà dotar a mitjà termini els dispositius de primària del Vendrell, Calafell i l'Arboç de més facultatius de medicina familiar».

En aquest sentit, Mercadé recorda que l'especialitat de medicina familiar «és una de les que té més demanda per part dels usuaris al Baix Penedès i del conjunt del sistema sanitari català». Amb l'acreditació d'hospital docent, es podrà tenir també una borsa de metges formats al mateix centre, el que ajudarà a fidelitzar una professió en una comarca que té una creixent demanda assistencial.

Joan Maria Adserà, director de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, destaca que aquest reconeixement ha estat possible «gràcies a la feina dels seus professionals i a la seva atenció de qualitat des del primer dia que es va obrir el centre», ara fa catorze anys. Pel que fa a les possibles formacions de futur, des de la Xarxa Santa Tecla recorden que el centre té una dilatada experiència en la cirurgia de traumatologia, especialment en les intervencions de maluc i genoll, i en medicina interna.


Comentaris