Treballadors a l'empresa Idiada.

Idiada finalitzarà l'ERTO el febrer i encara el 2021 amb «confiança»

La multinacional ha tancat el 2020 sense pèrdues malgrat la caiguda de vendes

La multinacional Applus Idiada, amb seu al polígon l'Albornar de Santa Oliva, ha anunciat que el pròxim dilluns 1 de febrer donarà per finalitzat l'ERTO que es va començar a aplicar l'abril del 2020 i ja no tindrà cap treballador afectat per aquest expedient. L'ERTO va arribar a afectar a 1.500 treballadors durant la primavera del 2020.

Les dificultats causades per la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions de mobilitat han tingut un impacte en l'empresa, que ha patit una davallada de l'activitat que va arribar a ser del 40% el mes d'abril respecte a l'any anterior. 

Caiguda de les vendes

Tot i tancar el 2020 amb una xifra de vendes de 203,4 milions d'euros, un 15% inferior a les del 2019, l'empresa ha apuntat que s'ha tancat l'any sense pèrdues. El director general d'Idiada, Josep Maria Farran, apunta que això ha estat possible gràcies a la «capacitat de previsió i d'adaptació exemplars que ha mostrat l'equip humà de l'empresa, reestructurant els processos de treball i implementant mesures de prevenció i protecció sanitària en temps rècord».

Això ha permès «mantenir tots els compromisos amb els nostres clients», així com «transmetre confiança als nostres accionistes i mantenir el pla d'inversions previst de més de deu milions d'euros». Aquesta decisió, segons Farran, prepara l'empresa per a la «recuperació», de manera que aquest 2021 es pugui tornar a un «escenari de creixement».