Impulsen una campanya per donar veu a les cooperatives del Penedès

Sorgeix dels ateneus cooperatius Coopsetània i CoopCamp

Sota el nom de #PenedèsCoopera, els ateneus cooperatius Coopsetània i CoopCamp han impulsat una campanya participativa que vol donar veu a les diferents organitzacions del Penedès i del Garraf que treballen en l'economia social i solidària. La campanya s'emmarca en el context que ha posat de manifest l'actual crisi de la Covid-19, on s'han manifestat «les desigualtats socials i econòmiques i la insostenibilitat amb el medi ambient que genera el capitalisme», segons expliquen els impulsors.

Aposta pels valors de l'economia social i solidària

Pels dos ateneus cooperatius, l'economia social i solidària és l'única opció capaç de «doblegar» aquesta tendència. Amb aquesta acció, volen crear una xarxa que reivindiqui valors com ara la gestió democràtica, la transparència, el respecte pel medi ambient, el treball digne i de qualitat, la intercooperació o el fet de posar a les persones al centre. Hi prenen part un total de 73 cooperatives i més de 90 organitzacions de l'economia social del territori.

La campanya mostrarà, a través de les xarxes socials, diferents missatges on es podrà visualitzar aquest Penedès «cooperatiu, solidari i transformador». Pel que fa a la imatge visual de la campanya, aquesta neix principalment «de la idea d'unió i pertinença al territori», amb un patró creat a partir de noms de poblacions del Baix Penedès, l'Alt Penedès i el Garraf.

"VÍDEO: Pemi Rovirosa s'estrena en solitari amb una oda a la gent gran" "L'Ajuntament de Calafell ja té els diners per 'rescatar' la Cooperativa Agrícola"