L'Institut escola de Coma-ruga podria ser una realitat el curs vinent

D'entrada s'aprofitarien els projectes educatius i la infraestructura de les dues actuals escoles
L'escola Pla de Mar del Vendrell, situada a la Creu de Coma-ruga. | Ajuntament del Vendrell
 

L'Ajuntament del Vendrell ha anunciat aquest dimarts 3 de desembre que el reivindicat Institut escola de Coma-ruga podria ser una realitat el curs vinent, 2020-2021. Des del consistori vendrellenc asseguren que s'està treballant amb el Departament d'Educació de la Generalitat perquè el nou centre pugui començar a funcionar el setembre. Aquesta és una reivindicació de diversos veïns de Coma-ruga, que fins i tot van recollir prop de 600 signatures el passat mes de març.

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha expressat la seva satisfacció perquè, en cas de confirmar-se la notícia, això suposaria una Â«millora de l'oferta educativa del municipi», alhora que es donaria resposta «a les reivindicacions de les famílies i alumnes dels nuclis marítims». Segons l'Ajuntament, en un primer moment, s'aprofitarien els projectes educatius i la infraestructura de les actuals escoles que hi ha al nucli, les del Pla de Mar i Els Secallets.

L'oportunitat dels instituts escola

Més endavant, i a mesura que s'anessin sumant els cursos d'ESO amb les noves promocions, ja es plantejaria la necessitat de fer un nou edifici. L'opció de tenir ensenyaments secundaris a Coma-ruga prové de l'actual voluntat de Departament d'Educació d'estendre el model pedagògic dels instituts escoles, una cosa que fa uns anys no era així. El mateix Kenneth Martínez ja va afirmar el passat mes de març que això obria «una finestra d'oportunitat» per assolir aquest objectiu. Aquest mateix curs s'ha posat en marxa el nou Institut escola Àngel de Tobies, on hi havia l'antiga escola Teresina Martorell.

L'obertura d'un institut a Coma-ruga suposaria un benefici per les famílies amb alumnes d'aquest nucli marítim, així com els de Sant Salvador i el Francàs. Actualment, per fer l'ensenyament secundari, aquests alumnes s'han de desplaçar al centre del Vendrell, o bé amb vehicle propi de la família, o bé amb transport públic. Les famílies van denunciar que els trajectes del bus escolar podien arribar a durar una hora, cosa que es tradueix en «un cansament físic més gran» i un «menor rendiment acadèmic».

"🇪🇸Polèmica a Cunit per les banderes de les noves lletres promocionals en un passeig" "😍GRAN NOTÍCIA: Confirmen que el jaciment ibèric de Banyeres és una joia arqueològica"