El projecte Integra'ls de la Bisbal del Penedès insereix a quinze persones amb risc d'exclusió

Són persones amb risc d'exclusió, discapacitat o menors de 26 anys
La Bisbal del Penedès ha presentat els resultats del primer semestre del projecte Integra'ls. | BP Diari

 

El projecte Integra'ls que impulsen l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) comença a donar els seus fruits. Més de mig any després que es fes la seva presentació, aquest 28 de juny s'han presentat els resultats del primer semestre, en un acte que s'ha fet a l'Auditori Salbà del CMC de la Bisbal.

 

Les dades aportades pels tècnics del consistori bisbalenc indiquen que en aquests sis primers mesos s'ha treballat amb 51 candidats de tot el Baix Penedès, dels quals 42 han rebut una formació específica i quinze d'ells han estat inserits en alguna de les empreses de la Bisbal. L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha valorat aquesta xifra de forma positiva, destacant que «són llocs de treball que, si no fos per aquest programa, no haurien existit».

 

Quinze persones inserides al mercat laboral

De les quinze persones que han trobat un contracte de treball, vuit han estat menors de 26 anys sense estudis superiors, cinc han estat persones amb risc d'exclusió, i dues presenten alguna discapacitat. El projecte va néixer amb la intenció de donar formació i inserir al mercat laboral a persones emmarcades en aquestes tipologies. Per José Carlos Eiriz, director de la Fundació Santa Teresa, els resultats «són un incentiu per seguir treballant en aquesta línia i aconseguir que moltes més persones accedeixin a un lloc de treball». 

 

Visites a 14 empreses del municipi

El programa també busca involucrar les empreses que hi ha als polígons de la Bisbal del Penedès, d'aquí el nom de 'polígons inclusius', que rep. De moment, s'han fet visites a un total de catorze empreses del municipi, i s'han gestionat vint ofertes de treball. El projecte segueix endavant ara, i ja es preveuen noves inclusions aquest mes de juliol i el setembre. De fet, ja s'estan fent entrevistes a nous candidats. 

 

Des de la FEGP, el seu secretari general, Isidre Also, ha remarcat que la intenció és «cercar la implicació d'altres administracions per estendre el programa, aprofitant que ara comença un nou quadrienni als ajuntaments». En aquest sentit, ha afegit que alguns consistoris de comarques veïnes ja s'han interessat en el projecte. Integra'ls té l'objectiu d'inserir a 50 persones amb risc d'exclusió al mercat laboral en dos anys. De moment, el ritme que porten és bo.

 

Un dels polígons de la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

"🔴🙈 ATENCIÓ: No li volen donar alcohol al bar i l'enxampen triplicant la taxa d'alcoholèmia" "❗Operatiu policial contra el top manta a Calafell"