Imatge de l'escola La Parellada de Santa Oliva

La Generalitat destinarà 1,1 milions d'euros a millorar l’escola La Parellada de Santa Oliva

El conveni de col·laboració entre Generalitat i Ajuntament va ser aprovat en Ple Municipal amb la majoria de vots

L’Escola La Parellada del municipi de Santa Oliva, al Baix Penedès, rebrà una inversió d'1,1 milions d'euros per part de la Generalitat de Catalunya, per executar les obres d'ampliació de l'edifici. El consistori penedesenc es farà càrrec de la licitació del projecte i de les despeses de redacció del projecte.

Es tracta d'una acció que s'emmarca dins els plans de la Generalitat per a la construcció, ampliació i adequació de centres educatius dels municipis de Barcelona, Caldes de Montbui, Rocafort de Queralt i Santa Oliva, on es destinarà una inversió de 55 milions d'euros.

El conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Santa Oliva i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, va ser aprovat pel Ple Municipal el passat 17 de juny, per a l'execució de les obres d'ampliació de l'Escola La Parellada, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

Retirada dels mòduls prefabricats

Segons es detalla al conveni, es preveu una aportació de 150.000 euros inicials corresponents al cost dels treballs de redacció del projecte i de direcció tècnica de les obres. Una vegada se signi el conveni, l'ajuntament ja podrà iniciar la licitació del contracte dels serveis d'arquitectura. El Departament d'Educació supervisarà el projecte que presenti l'ajuntament amb anterioritat a l'inici de l'execució de les obres.

La principal millora de la intervenció serà la supressió dels mòduls prefabricats, que seran substituïts per la construcció de mitja línia d'aules més. L'alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, he explicat que aquestes obres «són una llarga reivindicació del municipi i va apuntar que resoldran un problema de seguretat i pedagògic».

La propietat del solar on s'edificarà la construcció és de l'Ajuntament de Santa Oliva, que cedirà l'ús a la Generalitat. Tot i això, l’ajuntament podrà utilitzar les instal·lacions del nou aulari per programar i dur a terme activitats i serveis de caràcter educatiu i assistencial fora de l’horari lectiu.


Comentaris