L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, escollit president del Consell Comarcal del Baix Penedès

El socialista va ser escollit amb 20 vots a favor, fruit del pacte entre PSC i Junts per Catalunya
Foto de família dels membres del nou Consell Comarcal del Baix Penedès | Cedida

 

L'alcalde de l'Arboç, el socialista Joan Sans, va ser escollit president del Consell Comarcal del Baix Penedès, en la sessió de constitució de l'ens, celebrada aquest dilluns a la Vil·la Casals. Sans va obtenir 20 vots favorables, mentre que el candidat d'ERC va aconseguir sis vots, Ciutadans, tres, i hi va haver tres abstencions.

 

L'elecció del socialista Sans com a nou president és fruit del pacte de govern entre el PSC i Junts per Catalunya, que dóna continuïtat a l'acord que va regir l'ens comarcal durant la darrera legislatura.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Joan Sans es va mostrar obert a la participació de totes les forces polítiques per fer possible grans objectius per a la comarca. Així mateix, va assegurar que treballarà per potenciar la tasca de la xarxa d'ocupació, per compartir una estratègia territorial conjunta, col·laborant amb altres comarques, i per millorar la mobilitat al Baix Penedès, ajudant a desenvolupar el turisme, la indústria i la logística, així com augmentar la despesa en beques socials.

 

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Catalunya, Jaume Casañas, i soci de govern de Sans va afirmar que treballarà per defensar els interessos dels 14 municipis del Baix Penedès, alhora que va recordar la importància de coordinar-se amb la resta d'administracions.

 

ERC, PP i Ciutadans faran oposició constructiva

Durant la seva intervenció, ERC va afirmar que aquest no és el pacte que la comarca necessita. Tot i això, els republicans van manifestar que faran una oposició constructiva, mateixa posició que va expressar la consellera comarcal del Partit Popular. Des de Ciutadans, van explicar que vetllarien per una administració que estigui a l'altura dels nous temps.