El judici a l'exalcalde de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet començarà el maig

S'enfronta a una acusació de prevaricació, per la qual se li demanen vuit anys d'inhabilitació
Exterior de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès. | BP Diari

 

El judici contra l'exalcalde de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet començarà el pròxim 2 de maig, segons ha pogut saber Tarragona Digital. Fonts del PDeCAT de la Bisbal han informat que el Jutjat Penal de Tarragona ha fixat aquesta data perquè comenci el judici oral per un suposat delicte de prevaricació de l'exalcalde. La denúncia la va posar l'any 2012 el grup municipal de CiU, i va ser admesa a tràmit l'any 2014 per un jutjat del Vendrell, que la va derivar a Tarragona.

 

CiU va denunciar Puigibet pel que considerava una vulneració de l'article 113.1b del ROF (Reglament d'Organització i Funcionament) de l'Ajuntament, per no facilitar a l'oposició l'accés a les actes de les Juntes de Govern Local celebrades entre el març del 2008 i el setembre del 2012. A aquesta acusació s'hi va sumar la de la fiscalia de Tarragona, presentada l'abril del 2015, demanant vuit anys d'inhabilitació com a càrrec públic per a Puigibet, pel suposat delicte de prevaricació.  

 

CiU va demanar la dimissió de Puigibet

Quan es va confirmar l'acusació de la fiscalia, el grup de CiU va demanar la dimissió de Puigibet en un ple que es va celebrar l'abril del 2015, una petició que no va prosperar perquè el grup d'ERC, que era majoritari en aquell moment, la va tombar. Els convergents també criticaven que Puigibet es tornés a presentar a les municipals del 2015 pels republicans estant imputat. Finalment, Puigibet no va obtenir majoria a les urnes, i un pacte entre CiU i el PSC el va fer fora del govern. Després d'això, va deixar l'acta de regidor.

 

L'únic que quedava per saber era la data del judici oral, que finalment s'ha fixat per aquest mes de maig. Al judici també hi hauran d'anar els regidors del PDeCAT que estaven al ple durant l'anterior mandat, en qualitat de testimonis. Tot i que Puigibet ja no ocupa cap càrrec públic, les últimes setmanes han augmentat els rumors sobre un possible retorn del que va ser alcalde entre els anys 2007 i 2015, de cara a les municipals d'aquest 2019. Aquest dimecres també s'ha sabut que l'actual alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, haurà de declarar als jutjats del Vendrell el dia 1 d'abril per una denúncia interposada per la portaveu d'ERC, Pilar Verdún.