Junts presenta una moció per defensar el futur industrial del Penedès

L'Arboç i Castellet lamenten l'anunci de tancament de Bosch

Els grups municipals de Junts pel Penedès presentaran les pròximes setmanes una moció de defensa de la indústria als plens dels diferents ajuntaments del territori. Els recents anuncis de tancament de la planta de Saint-Gobain Glass, a l'Arboç, i de Bosch a Castellet i la Gornal són el motiu de la moció que ha elaborat la formació.

En ella es defensa que el model productiu de la Vegueria del Penedès «sigui divers, complementant el sector primari, la vinya i el vi, el sector industrial i el sector terciari amb el turisme i el sector dels serveis al capdavant». Jaume Casañas, responsable de la formació al territori, ha demanat «el suport de totes les administracions per reconduir aquesta situació», així com la necessitat que totes les formacions polítiques vagin a una per defensar el sector industrial al Penedès.

Oposició al tancament de Bosch

D'altra banda, els ajuntaments de l'Arboç i de Castellet i la Gornal han emès un comunicat conjunt en el qual mostren el seu «rebuig i total disconformitat» amb la decisió de Bosch de tancar la fàbrica de Castellet. Els consistoris s'han posat a disposició del comitè d'empresa i els treballadors i han fet una crida urgent a les diferents administracions perquè intervinguin en el conflicte i «busquin solucions per frenar aquesta sagnia de tancaments que està afectant el Penedès».

Els dos ajuntaments han recordat que els tancaments anunciats per Bosch i Saint-Gobain suposarien la pèrdua d'uns 420 llocs de treball directes i «centenars de llocs de treball indirectes», incidint directament i negativament a l’economia del territori. La planta de Bosch a Castellet i la Gornal ha passat de 1.200 treballadors a 300 en els últims disset anys.

"El Vendrell manté l'ofrena floral de la Diada però amb restriccions" "Troben les causes per les quals s'inunden els passos subterranis de Calafell"