Junts pel Vendrell vol que el Casal Familiar passi a ser un equipament públic

El partit proposa un pla de millora integral de la carretera de Valls i el seu entorn
El Casal Familiar del Vendrell. | BP Diari

 

Junts pel Vendrell, la marca amb la qual concorre el PDeCAT a les eleccions municipals del mes de maig, segueix donant a conèixer algunes de les propostes del seu programa electoral. En aquest cas, el partit proposa un pla integral de millora de la carretera de Valls i el seu entorn, amb diferents línies d'actuació. Una d'elles fa referència al Casal Familiar, que Junts pel Vendrell creu que hauria de passar a ser un equipament públic.

 

Segons ha explicat el regidor Josep Mercadé, d'aquesta manera s'aconseguiria la rehabilitació d'aquest edifici històric i es fomentarien les relacions socials i de barri, agafant com a eix aquest espai, que complementaria el Casal Cívic que hi ha al costat. Altres aspectes que han detallat han estat la millora de l'espai verd i de les zones d'esbarjo al barri, incorporant un 'correcan' a la zona nord de la carretera de Valls que doni sortida a les demandes dels propietaris de gossos del barri.

 

Millora de la neteja i obertura de l'espai del carrer de les Hortes 

De la mateixa manera, a la vegada, proposen millorar el servei de neteja i fer, un cop la setmana, una neteja intensiva al barri. Pel que fa a l'apartat urbanístic, Junts pel Vendrell fa referència als treballs realitzats per aconseguir l'obertura de l'espai de les Hortes, encara de propietat privada. El partit creu que «s'ha de poder obrir la part dedicada a espai públic de la parcel·la perquè les veïnes i veïns guanyin nous espais per a l'oci i l'esbarjo».

 

A més a més, apunten que cal posar al dia les voreres i els passos de vianants de la zona, per adaptar-los a les persones amb mobilitat reduïda i que els vianants disposin, al mateix temps, de més espais en lloc dels vehicles privats. Finalment, el partit proposa una millora de les accions en matèria de cohesió social al barri que s'han estat duent a terme actualment. «L'increment dels mentors socials i de persones d'acompanyament ha de tenir continuïtat per aconseguir un barri cohesionat», conclouen.

 

Altres notícies relacionades: