La justícia avala les actuacions de l'Ajuntament de Calafell a les zones d'oci nocturn

El consistori prepara un nou model de lleure nocturn
El carrer Monturiol de Calafell concentra diversos locals d'oci nocturn. | BP Diari
 

La justícia ha arxivat la denúncia d'un veí del carrer Monturiol contra l'Ajuntament de Calafell pels sorolls a la zona d'oci nocturn de la platja. Segons s'ha informat des del consistori calafellenc, el jutjat contenciós-administratiu número dos de Tarragona ha decretat l'arxivament de la denúncia, el que veuen com un «aval» als treballs que s'han fet en aquest àmbit. Fa un any ja es van arxivar les denúncies contra tres exregidors de l'Ajuntament.

Mantenir la línia actual

La denúncia d'un particular era per una suposada inacció de l'Ajuntament de Calafell per resoldre els problemes de sorolls que hi ha al carrer Monturiol, un dels que té més activitat d'oci nocturn. L'alcalde, Ramon Ferré, creu que amb aquest arxivament «la justícia ens diu que hem treballat bé, però nosaltres mantindrem la mateixa exigència, si no més, a partir d'ara». Ferré ha apuntat que «cal seguir en la línia que ja portàvem i fins i tot intensificar-la».

Aquesta línia, explica el batlle, implica tenir un control més gran sobre els locals, amb vigilància del consum d'alcohol en els menors, instal·lació de càmeres de seguretat, més presència policial, i continuades campanyes informatives i cíviques. Des de la policia s'han multiplicat les denúncies i sancions per activitats com 'botellóns' a la via pública, orinar al carrer o portar música a un alt volum al cotxe.

Nou model d'oci nocturn

Per altra banda, el consistori treballa en un nou model de lleure nocturn, amb la redacció d'un pla que plantejarà mesures per a un oci saludable i respectuós. En aquest sentit, Ferré admet que al carrer Monturiol «s'ha fet molta feina urbanística, policial i educativa, però hi ha unes problemàtiques que no acaben mai del tot, i no és únicament el soroll».

"Festa Major del Vendrell: Presenten els actes «alternatius» per Santa Anna" "L'alternativa als plataners de la plaça Vella del Vendrell es revela fallida"