Un jutge investiga el procés de selecció de policies locals a Calafell

Un sindicat ha denunciat un suposat tracte de favor cap a dos dels nous agents
Imatge d'arxiu d'un agent de la policia local de Calafell. | BP Diari

 

Un jutge del Vendrell ha obert una investigació al voltant del procés de selecció de cinc agents per incorporar-se a la policia local de Calafell, que es va fer durant l'any 2018. Segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la investigació s'ha obert després que el sindicat policial SPL-CME fes una denúncia per suposades irregularitats durant aquest procés de selecció, amb un possible tracte de favor cap a dos dels candidats que es van acabar incorporant al cos.

El sindicat denuncia que aquests dos candidats no van superar el reconeixement mèdic, però que se'ls va permetre continuar el concurs perquè van presentar un certificat extern que els considerava aptes per a les places. Al final de tot el procés, aquestes dues persones van obtenir dues de les cinc places de la convocatòria, amb la qual cosa es va incorporar a l'escola de policia per fer la formació prèvia a formar part de la comissaria de Calafell.

Citades quatre persones a declarar

Els Mossos d'Esquadra es van personar fa poques setmanes a l'Ajuntament de Calafell per demanar tota la informació al voltant del procés de selecció. El secretari municipal els va mostrar l'expedient del concurs. El jutge ha citat ara a quatre persones per declarar com a investigades, entre les quals hi ha dos agents de la policia local i un membre del tribunal del concurs de selecció

Des del consistori han assegurat que el procés d'incorporació dels agents es va fer amb independència política i subratllen «l'autonomia, objectivitat i imparcialitat» del tribunal, al mateix temps que defensen la legalitat de les seves decisions. Els dubtes sobre el procés de selecció dels nous agents s'han mantingut en diversos moments de l'últim any, ja que diversos grups de l'oposició han portat el tema en més d'un ple municipal. El govern local sempre ha defensat l'autonomia del tribunal i la imparcialitat que aquest ha seguit.

 

El PDeCAT vol una comissió urgent de seguretat ciutadana

El PDeCAT de Calafell, per la seva banda, ha demanat explicacions a l'equip de govern i a l'alcalde del municipi, Ramon Ferré. Sandra Suàrez ha manifestat la seva sorpresa per les informacions i pel fet que el batlle no els hagi «informat ni del requeriment d’informació fet pels Mossos d’Esquadra, ni de res sobre aquest cas, i més quan se celebren comissions informatives cada quinze dies». El PDeCAT ha demanat la convocatòria urgent d’una comissió informativa de seguretat ciutadana perquè es doni als grups municipals «tota la documentació, la relació de fets, la informació sobre l’estat de l’acusació i la relació de persones implicades».

"Armengol i Carrasco s'afilien a Vox i es posen a disposició del partit" "Llistes electorals del Vendrell per les eleccions municipals 2019"