El jutge troba injustificat l'anul·lament de centenars de multes de zona blava a Calafell

Planteja obrir el judici oral en el cas en el qual està imputat un exregidor de Seguretat Ciutadana
Imatg dels jutjats del Vendrell | Google Maps
 

El jutjat del Vendrell que s'encarrega del cas de les multes de zona blava perdonades a Calafell entre els anys 2011 i 2015 considera injustificats els motius pels quals es van fer aquestes cancel·lacions, i proposa a les acusacions l'obertura del judici oral. Segons ha avançat el Diari de Tarragona, el jutge considera acreditat que durant anys va existir a l'Ajuntament de Calafell aquesta pràctica de cancel·lació de multes de trànsit amb motius «no suficientment reglats i habitualment injustificables». 

Per aquest motiu, conclou que hi ha causa i trasllada a l'acusació l'escrit, on aquesta pot demanar l'obertura del judici o el sobreseïment. A més de la fiscalia, l'Ajuntament de Calafell també es va presentar com a part acusadora en aquest cas, que investiga el perdó de centenars de multes de zona blava entre els anys 2011 i 2015. El regidor de Seguretat Ciutadana d'aquells anys, Francisco Clavero, està imputat pel cas, igual que un sergent de la policia local.

 

Unes 400 multes anul·lades a regidors i familiars directes

La investigació es va obrir a finals del 2015, després d'una denúncia interposada per un agent de la policia local. Des del mateix ajuntament calafellenc, però ja amb un altre govern, es va informar que la justícia havia detectat més de 700 multes cancel·lades entre els quatre anys investigats, «sense que existís cap raó o motiu dels previstos per la llei». Des del mateix consistori concretaven que prop de 300 d'aquestes multes eren de vehicles que usava el mateix regidor, mentre que una vuitantena eren cancel·lacions a familiars directes. 

El total de les multes anul·lades sense justificació a polítics o familiars directes pujava a 11.542 euros. En el seu moment, en un ple municipal, Clavero va argumentar que aquesta era una pràctica que ja es feia amb anterioritat de manera normal al consistori, pero va assegurar que se seguien «criteris objectius». El jutge que investiga el cas, en canvi, creu que no hi havia motius per anul·lar aquestes multes i proposa a l'acusació obrir el judici oral. 

"El ple de Calafell fa un minut de silenci per condemnar «la violència a les ciutats catalanes»" "Tranquil·litat al Vendrell i el Baix Penedès durant el matí de vaga"