L'alcalde del Vendrell anuncia sancions per als ciutadans del polèmic vídeo de la pregària

Desenes de persones van incomplir l'ordre de confinament i van sortir al carrer aquest divendres
El polèmic vídeo d'aquest cap de setmana ha aixecat polseguera a la capital del Baix Penedès | Àngel Ullate

«Les persones que aquest divendres van incomplir el confinament al Vendrell seran identificades i sancionades». Així de contundent ha estat l'alcalde vendrellenc, Kenneth Martínez, en una declaració institucional aquest diumenge on ha reaccionat al polèmic vídeo de la pregària musulmana a peu de carrer de fa poques hores. «Es tracta d'un fet greu», ha valorat el batlle.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Martínez ha defensat que, d'acord amb el compromís de l'organitzador, «l'acció havia de ser no presencial i seguida des dels habitatges privats dels veïns», fet que garantiria el màxim respecte a les mesures de confinament vigents. «En cap cas hauríem autoritzat un acte que incomplís les normes», ha exposat.

L'alcalde vendrellenc ha sortit aquest diumenge a donar explicacions | TarragonaDigital

Kenneth Martínez ha contraposat les imatges del vídeo davant «el comportament exemplar» de la gran majoria de ciutadans del Vendrell. I ha aprofitat també per manifestar el seu suport a l'actuació de la Policia Local, que, superada àmpliament en número, únicament es va limitar a regular el trànsit per garantir la seguretat de tothom.

«Una acció rebutjable, incívica i irrespectuosa», retreu l'Ajuntament del Vendrell

L'alcalde del Vendrell ha sortit avui al tall de la forta polèmica que ha aixecat la publicació del vídeo, en què es veu a diverses persones de la comunitat musulmana local agrupades al carrer per realitzar una pregària col·lectiva, fet que contradiu l'ordre de confinament obligatori que recull, com és públic i conegut, l'estat d'alerta.

L'ajuntament vendrellenc ja havia fet dissabte un comunicat inicial on valorava els fets com «una acció rebutjable, incívica i irrespectuosa», anticipava que «l'acte no era autoritzat» i esclaria que ja estaven «treballant amb les imatges per tal d'identificar les persones que van contradir» l'ordre de confinament «i procedir en conseqüència».

"VÍDEO: Forta polèmica al Vendrell per una pregària multitudinària prèvia al ramadà" "El festival EVA del Penedès reprograma els seus espectacles"