Kenneth Martínez.

Kenneth Martínez vol un govern al Vendrell «amb el màxim de grups possibles»

Les negociacions al Consell Comarcal també poden influir en els acords

Kenneth Martínez, l'alcaldable més votat a les eleccions municipals del Vendrell del passat diumenge, ha mostrat aquest dijous 30 de maig la seva intenció de conformar un govern «estable i fort», on hi puguin ser «el màxim nombre de grups possibles». El PSC del Vendrell ha acabat aconseguint vuit regidors dels 21 que té el plenari després del recompte definitiu que es va fer aquest dimecres a la Junta Electoral de Zona (JEZ).

En aquest escenari, el candidat socialista ha expressat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que la intenció de la seva formació no és «arribar a onze per tenir la majoria justa», sinó «consolidar un espai majoritari de consens local, més enllà de qüestions nacionals». Així, el partit ara mateix treballa per arribar a una entesa que inclogui tant els suports a la investidura de Martínez, com la formació d'un govern «de llarg recorregut».

 

Aconseguir una majoria folgada

Tot i que durant la campanya electoral el cap de files del PSC havia assegurat que, donat el cas, podria governar en minoria sense el suport de cap partit i arribant a acords puntuals, en aquest moment Martínez sembla més disposat a incorporar al govern el màxim possible de partits. Per això ha recordat la «complexitat» de l'últim mandat, on el PSC ha governat en minoria junt amb el PDeCAT i un regidor no adscrit. La intenció dels socialistes és no repetir una fórmula com aquesta, sinó aconseguir una majoria folgada.

Però tot i que el PSC ja ha mostrat la seva voluntat de reunir-se amb tots els partits que han tingut representació, no sembla viable que algunes formacions estiguin disposades a plantejar-se aquesta possibilitat. La coalició d'ERC i Som Poble ha repetit durant la campanya que volen un canvi en el govern, per apartar els que «han estat governant al Vendrell durant 40 anys». També des de Primàries van descartar qualsevol opció d'arribar a un acord amb «qualsevol dels partits que va donar suport al 155» i proposen un govern alternatiu. Tampoc Podem sembla que se situaria en una posició d'entrar a un govern amb el PSC.

Les negociacions pel Consell Comarcal

D'aquesta manera, les opcions dels socialistes passen per Junts, Ciutadans i l'AVP de les Platges i les Urbanitzacions. Els dos primers (Junts i Cs) és improbable que formin part d'un mateix acord, amb el qual sembla complicat que el PSC pugui assolir una majoria més gran d'onze regidors, que tot i això ja els donaria la majoria al plenari. També s'ha de veure el paper que pot tenir el Consell Comarcal en les negociacions. Fa quatre anys, PSC, PDeCAT i ERC van pactar els governs de l'Ajuntament del Vendrell i del Consell Comarcal, amb l'alcaldia pels socialistes (Martí Carnicer) i la presidència del Consell pel PDeCAT (Eva Serramià).


Comentaris