Kepa Junkera presenta el seu nou disc al Música a la Vila del Vendrell

Acompanyat de sis músics, interpretarà els temes del disc 'FOK'
Kepa Junkera torna al Música a la Vila. | Ajuntament del Vendrell

 

El cicle de música tradicional Música a la Vila del Vendrell presenta aquesta setmana el seu plat fort. Kepa Junkera & Amics de FOK són el cap de cartell d'aquesta edició i actuaran aquest dimecres 8 d'agost a la plaça del Tívoli a partir de les deu del vespre. L'acordionista del País Basc torna al Vendrell per presentar el seu nou disc, que porta per títol 'FOK'. En ell es planteja un viatge a les músiques populars i tradicionals dels Països Catalans. 

 

Junkera ha treballat 'FOK' des del «profund respecte però, també, des de la llibertat creativa i l'emoció» de sentir-se part de la cultura catalana, en la qual no dubta a endinsar-se amb passió. Trikitixas, panderetes, irrintzis i txalapartes es barregen amb els sons de tarotes, gralles, ximbombes, cordes, panderos quadrats, flautes, gaites i tenores, en una unió única que promet moments interessants.

 

«El foc d'una cultura»

Tal com marca el títol del treball, el músic basc vol remarcar «el foc d'una cultura que omple de color les orelles del món, un foc purificador unit a l'anomenat 'irrintzi', el crit ancestral». 'FOK' és un treball innovador, una cremada de fusta que sona a emocions llunyanes en el temps però que, en les mans i el cor de Kepa, resulten absolutament actuals.

 

Junt amb Kepa Junkera i la seva trikitixa, seran a l'escenari del Tívoli Manu Sabaté, a la gralla, la tenora i el clarinet, Iu Boixader al contrabaix i el baix, Cisco Cardona a la guitarra, Arnau Obiols a la bateria, Patri Garcia i Xavier Rota a la veu, la percussió i el ball, i Nando Taló i Siscu Aguilera (Txec) a la txalaparta. El de Kepa Junkera serà el segon concert d'aquesta edició del Música a la Vila, que es va iniciar el passat dimecres amb la Balkan Paradise Orchestra. Els altres concerts que completen el cicle són els de Joana Gomila Folk Souvenir (15 agost), Xavi Lozano i la Canya d'Or & Brass (22 d'agost) i El Pont d'Arcalís (29 d'agost).