L'Arboç farà diverses millores al local de l'Arbosense

Ha estat la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2019
El local de l'Arbosense, a l'Arboç. | Ajuntament de l'Arboç
 

Adequar, modernitzar i climatitzar el local Arbosense, aquesta és la proposta que ha resultat guanyadora dels pressupostos participatius 2019 de l'Arboç. El passat 4 de desembre es va tancar el període de votacions, durant el qual s'han recollit un total de 307 vots. La proposta per fer diverses millores a l'Arbosense ha rebut un total de 59 vots, amb el qual serà la que es desenvoluparà, amb una inversió prevista de 50.000 euros.

Just darrere de la guanyadora han quedat les propostes 'Adaptar el poble a les cadires de rodes (poliesportiu, carrers, voreres)', que ha obtingut 53 vots, 'Fer un petit rocòdrom a l'escola bressol', amb 50 vots, i 'Enllumenar la zona de l'estació', amb 40 vots rebuts. En total es podia triar entre una llista de deu actuacions que, prèviament, s'havien validat pels tècnics municipals. El període de votació es va fer entre el 15 de novembre i el 4 de desembre, i estava obert a persones més grans de setze anys empadronades a l'Arboç.

Durant el període de presentació de propostes, els arbocencs van fer arribar prop de 160 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics del consistori, per descartar les que no complien amb els requisits establerts. Després es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les deu propostes finalistes que acabarien passant a la fase de la votació popular.

Torna el concurs de pessebres d'Albinyana

Per altra banda, l'Ajuntament d'Albinyana ha organitzat, a través de l'àrea de Cultura, un concurs i una mostra infantil de pessebres. El termini per a fer les inscripcions s'acaba el 28 de desembre. El jurat està format per membres del Grup Pessebrista del Vendrell, que visitaran els habitatges dels que participin en el concurs. Els premis es lliuraran la nit de Reis, aprofitant l'arribada de la cavalcada a Albinyana.

"👑El Vendrell tindrà enguany un «Baltasar de veritat» a la cavalcada de Reis" "Calafell i el Vendrell busquen compensar la regressió de les platges amb sorra i vegetació"