Descoberts els nous límits municipals de Cunit, que es menjarien part de Cubelles

El Museu Charlie Rivel i l'estació de Cubelles formarien part, en realitat, de Cunit
Una de les fites que marcarien el nou límit entre Cunit i Cubelles. | Cedida

 

Sorprenent descoberta la que ha fet aquesta setmana el Grup d’Estudis Delmacio de Conito. L'entitat cunitenca ha posat al descobert quin era l’autèntic límit municipal entre Cunit i Cubelles, els dos municipis del Penedès Marítim. En una excursió que han fet per anar a buscar bolets pels boscos de Cunit i Cubelles, membres de l’entitat van descobrir fins a més de 500 fites que marcaven el vertader terme municipal.

 

En concret, l’original terme municipal de Cunit començava als peus de l’actual embassament del Riu Foix, i continuava fins al mar, seguint el riu, passant pel costat del Castell de Cubelles. Això voldria dir que l’actual Museu Charlie Rivel formaria part del terme de Cunit, així com la mateixa estació de trens de Cubelles. El límit municipal arribaria fins a Mar, on hi ha l’actual restaurant nàutic, just davant d’una palmera, no per cas símbol de la bandera municipal de Cunit.

 

El Tribunal Superior de Justícia resoldrà el contenciós 

La descoberta ha sacsejat la població dels dos municipis, ja que Cunit ja ha avançat la seva intenció de recuperar el seu territori original. Això faria que molts ciutadans de Cubelles passessin a formar part de Cunit, que veuria incrementada de forma exponencial la seva població, convertint-se en una de les ciutats més importants del Gran Penedès. «Mare meva quin percal», ha exclamat un ciutadà de Cunit que passejava tranquil·lament pel carrer amb el seu gos, el Toby, quan s'ha assabentat de la notícia.

 

El contenciós ja està en tràmit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que resoldrà sobre el futur límit entre Cunit i Cubelles. Mentrestant, el Grup d'Estudis Delmacio de Conito ha fet un gran àpat amb tots els bolets recollits pel bosc, per celebrar aquesta nova descoberta. «Quina potra que hem tingut tu, és que som lo més», ha expressat un dels seus membres mentre engolia un dels bolets.

 

Aquesta notícia ha estat publicada el 28 de desembre del 2018, dia dels Sants Innocents.