GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La llar d'infants l'Oreneta de la Bisbal millora la climatització i l'eficiència energètica

Ara, l'equipament compta amb diversos sistemes que controlen la temperatura dels diferents ambients del centre
L'Oreneta compta, des de fa uns dies, amb un sistema de climatització més eficient | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

 

La llar d'infants l'Oreneta de la Bisbal del Penedès ja compta amb un sistema de climatització més eficient i adequat a les instal·lacions del centre. La regidoria d'educació bisbalenca ha incorporat un sistema de climatització i, alhora, ha instal·lat un Sistema de Gestió Tècnica Centralitzada (SGTC), que permet controlar i gestionar la temperatura des del mateix equipament. Tot això permetrà un control exhaustiu dels paràmetres tèrmics, així com la millora de l'eficiència energètica.

A més, també s'han inclòs sondes de temperatura i humitat als passadissos, sensors de temperatures i ambient als climatitzadors de la coberta de l'edifici, i un sistema de control perquè el terra radiant, al seu temps, també pugui ser refrescant.

 

Un sistema de climatització poc adequat per a l'Oreneta

Des de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès han explicat que l'anterior equip de govern havia contractat, per a la llar d'infants, un sistema de control de temperatura —aigua i terra radiant— a través d'una empresa que, actualment, ja no existeix. Segons l'actual consistori, amb aquest mètode, cada cop que hi havia un canvi d'estació o s'havia de modificar la temperatura s'havia de contactar amb l'empresa, perquè ho fes, fet que suposava un cost econòmic elevat i poca autonomia.

La llar d'infants l'Oreneta, segons un informe dels serveis tècnics municipals, presentava diverses disfuncions pel que fa al sistema de climatització, com ara un alt consum d'energia; poca autonomia del sistema solar fotovoltaic; incapacitat de climatització per brindar confort tècnic a l'estiu, i gran dificultat per controlar els paràmetres de funcionament i els punts de consigna del sistema de ventilació i climatització.

 

Amb aquestes millores, el centre vol ser acollidor i, alhora, sostenible | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

«Millorar els consums i mantenir el control energètic»

Per tot això, des de la Regidoria d'Educació bisbalenca, apunten que han fet tot allò que calia per millorar el confort de l'escola bressol. En aquest sentit, la regidora d'aquesta àrea, Maguy Antolín, ha expressat que «després de dos anys duent a terme els treballs d'enginyeria, la Regidoria d'Educació ha invertit en aquestes millores energètiques i de reestructuració de la climatització de l'edifici, amb la finalitat que l'espai sigui el més collidor possible pels menuts, i amb l'objectiu de millorar els consums, mantenir el control exhaustiu de l'energia i abaratir al màxim la factura mensual de la llum».