Membres de la llista de Primàries el Vendrell, amb Josep Maria Llasat al mig.

Llasat creu que Primàries el Vendrell serà la llista sobiranista més votada

El cap de la llista promoguda per l'ANC no descarta acords previs a les eleccions, però ho veu «difícil»

Primàries el Vendrell, la llista electoral que promou l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), s'ha presentat oficialment aquest dimecres 27 de febrer a la tarda, després que el dissabte passat s'escollís l'ordre de la llista en una votació oberta a la ciutadania. Josep Maria Llasat, el que ha estat escollit cap de llista, s'ha mostrat molt content pel fet que al Vendrell es va registrar «la segona participació més alta de Catalunya», amb 464 vots.

La formació ha començat ara un altre procés participatiu per confeccionar el programa electoral, que hauria d'estar enllestit en dos mesos. Llasat ha destacat «la il·lusió» de la gent que va votar el passat dissabte, i s'ha mostrat convençut que la seva serà la «llista sobiranista més votada» a les eleccions municipals del mes de maig. De fet, el que va ser alcalde del Vendrell fa 25 anys creu que la seva candidatura «recollirà el vot de molta gent que no entén que els partits independentistes no s'hagin unit, i que el 26 de maig probablement s'haurien quedat a casa»

Decepció per no haver assolit la unitat dels independentistes

Els membres de Primàries no han amagat la decepció per no haver aconseguit la suma dels partits sobiranistes, admetent que, en aquestes condicions, «serà difícil formar un govern». En tot cas, Llasat ja ha avançat que, en cas de no ser la llista sobiranista més votada, els vots de la seva candidatura per a la investidura de l'alcalde aniran per la formació independentista «que sigui més votada».

En aquests dos mesos i mig que queden pels comicis locals, Primàries el Vendrell no vol descartar de forma rotunda que es pugui fer algun pacte amb partits afins, però avisen que això «ara és més difícil», perquè costaria d'explicar als 464 votants que han triat l'ordre de la llista. Tot i això, Llasat ha apuntat que «si hi hagués una oferta conjunta de tots els partits sobiranistes, nosaltres faríem mans i mànigues» per arribar a un acord. Si la proposta fos d'un partit sol, ja avancen que la descartarien. La llista, que encara no sap en quin format es presentarà a les eleccions, creu que amb el procés per fer el programa electoral es podran acostar «a col·lectius i persones que no són obertament independentistes».