Publiquen un llibre sobre història de la música pop-rock al Baix Penedès

El recull de Xavi Quesada compren 60 anys de grups de música a la comarca
'Sons de Garatge' suposa un viatge visual per sis dècades de pop-rock al Baix Penedès. | Cedida
 

Sota el nom de 'Sons de Garatge', el vendrellenc Xavi Quesada ha elaborat una antologia dels grups de pop-rock que hi ha hagut al Baix Penedès durant els últims 60 anys. Quesada, que fa vint anys formava part del grup Capitán Amor, ha reunit fotografies i informació diversa d'una gran quantitat de grups, en el que suposa «un viatge molt visual per sis dècades de música pop-rock a la comarca», segons ha apuntat a TarragonaDigital.

Des del 1959 fins a l'actualitat

Aquest és un projecte que va començar fa uns anys, i que, en un principi, era força diferent. «La meva primera idea era començar amb els Lax'n'Busto i centrar-me en l'explosió de grups que hi va haver a partir d'aleshores, però de mica en mica vaig anar gratant cap enrere i, al final, he arribat fins al 1959», explica Quesada. El llibre dedica una pàgina a cada grup, amb fotos i informació diversa com els anys que van existir, els components, els discs que van publicar i l'estil.

A més a més, cada dècada compta amb un text d'introducció, en el qual diversos músics expliquen la seva experiència. Per Quesada, el resultat final permet copsar «com ha evolucionat la societat durant tots aquests anys i el reflex que això ha tingut en la música», esdevenint Â«un experiment social molt interessant». També hi ha un apartat central on es recullen pòsters de concerts, en un llibre de gran format (31 x 22 cm) que ha estat cuidat al màxim en els seus detalls, especialment en el disseny, apartat en el qual el mateix autor n'és un expert.

Encàrrecs per Sant Jordi

Tot i que el llibre havia d'haver estat llest per Sant Jordi, com en tantes altres coses, el coronavirus també n'ha fet canviar els plantejaments. Actualment, l'antologia està a impremta, i el seu autor espera que durant el mes de maig ja la pugui tenir a les seves mans. Tot i això, ha animat a tothom a encarregar-lo amb motiu de la Diada, i ell mateix els repartirà quan es pugui fer. Les reserves es poden fer al telèfon 687 500 444 (trucada o WhatsApp) o al mail sonsdegaratge@gmail.com.

"La gran iniciativa de diversos restaurants de Calafell per a famílies necessitades" "La bona notícia que s'ha rebut a la residència La Muntanyeta del Vendrell"