La llibreria Santa Anna del Vendrell abaixa la persiana definitivament

El comerç ha avançat sis dies el seu tancament per l'emergència sanitària de la Covid-19
La llibreria Santa Anna del Vendrell ha abaixat la seva persiana definitivament. | BP Diari
 

El Vendrell ha perdut una altra llibreria-papereria del centre de la ciutat. Si fa uns mesos tancava portes la Nogués, al carrer de Montserrat, ara ha estat la llibreria Santa Anna, situada al carrer dels Cafès, la que ha abaixat la persiana definitivament. El quiosc havia anunciat el seu tancament pel dia 22 de març, per la jubilació de la seva propietària, Eulàlia Rafecas, però la situació d'emergència sanitària per l'expansió del coronavirus ha fet que finalment aquesta data s'avancés.

La llibreria Santa Anna va obrir per última vegada aquest dilluns 16 de març, sis dies abans del que estava previst. La seva propietària ha preferit no córrer cap risc quan només li quedava una setmana per a jubilar-se, i els clients es van poder acomiadar aquest passat dilluns. El comerç feia setze anys que es trobava al carrer dels Cafès, però abans havia estat situat al carrer de Santa Anna, sota una altra propietat. Per això du aquest nom.

Només un quiosc al centre del Vendrell

El matrimoni de Llorenç del Penedès format per Eulàlia Rafecas i Rafel Esteban va fer-se càrrec del quiosc el 2004, en la seva nova ubicació. Ell es va jubilar fa uns anys, i ara li ha tocat el torn a Rafecas. Amb el seu tancament, el centre del Vendrell queda amb només una papereria on poder comprar la premsa, la Mitjans. A més, casualment, els dos quioscos que han tancat aquest any, Nogués i Santa Anna, estaven a molt pocs metres de distància.  

Aquest últim any també hi ha hagut el tancament definitiu d'altres comerços històrics del Vendrell, com la Dolceria Soler, abans de l'estiu, o la botiga Joguines Ramon, a finals de l'any 2019. Caldrà veure, també, quina afectació té l'actual estat d'emergència provocat per la Covid-19 en un sector, el del petit comerç, que ja passa per molts problemes a la capital del Baix Penedès.

"Jornada de donació de sang al Vendrell, per contrarestar la davallada pel coronavirus" "🏥 L'Hospital del Vendrell actualitza els casos de coronavirus detectats"