Llorenç del Penedès farà un nou accés a la plaça de la Vila

Les obres tenen un cost de 324.000 euros
L'accés a la plaça de la Vila de Llorenç del Penedès. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

Llorenç del Penedès ja ha començat el compte enrere per iniciar les obres per fer un nou accés a la plaça de la Vila. Les obres començaran en pocs dies, segons han informat des de l'Ajuntament, després que el passat 30 de gener se signés el contracte amb l'empresa adjudicatària, Rempic. Si les obres segueixen el calendari previst, haurien d'estar finalitzades d'aquí a tres mesos, a finals del mes de maig.

Un accés nou i ampliat

Amb aquestes obres es refarà totalment l'accés a la plaça de la Vila, ampliant-lo i creant una illa a la part del mig on els vehicles podran aparcar en bateria. També hi haurà una àmplia vorera, arbres i una rotonda a l'extrem que toca a la carretera de Sant Jaume dels DomenysL'ampliació comportarà la reducció de part del pati de l'antic Nieró, mentre que l'aparcament que hi ha al costat desapareix totalment.

Els altres edificis quedaran alineats amb l'antic ajuntament, que actualment és l'Espai Jove. De la mateixa manera, es modificarà l'accés a la bàscula i a la benzinera que hi ha a la plaça del Sindicat, i la parada del bus canviarà la seva ubicació, passant a estar uns metres més endins. Es prohibirà l'aparcament a la vorera que toca a la carretera, des del carrer de Sant Jordi fins al torrent, posant-hi pilones.

 

L'obra s'ha adjudicat per un import de 324.000 euros

L'obra, que va ser pressupostada inicialment en 432.700 euros, ha estat adjudicada per un import total de 324.000 euros, amb l'IVA inclòs, a l’empresa Rempic de Santa Coloma de Queralt. Durant les obres, els contenidors de recollida selectiva s’instal·laran el més a prop possible de la ubicació actual, per tal d’evitar desplaçaments llunyans. Des de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès han afegit que aviat informaran de l’evolució de les obres i de les restriccions de circulació que hi puguin haver.

També et pot interessar:

Llorenç del Penedès millora l'enllumenat de la Rambla Marinada.

Llorenç del Penedès estudia fer la recollida d'escombraries porta a porta.

"Calafell presenta els sis candidats a les primàries independentistes de l'ANC" "Campanya per demanar un institut a Coma-ruga"