Els joves de Llorenç ja tenen qui defensi els seus interessos

L'Ajuntament ha contractat una educadora social de carrer
La nova educadora social de carrer de Llorenç del Penedès. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

Llorenç del Penedès compta des del passat mes de novembre amb una educadora social de carrer, de nom Alba, que s'encarrega de defensar els interessos i les necessitats del jovent. La jove és l'encarregada de posar en funcionament l'Espai Jove del municipi, que s'ubicarà a les dependències de l'antic consistori, a la plaça de la Vila. L'espai permetrà als joves tenir un lloc on fer activitats i compartir interessos. 

Assistència als joves

A més a més, l'educadora social informarà, orientarà i assessorarà el jovent en diferents àmbits, com ara la salut, l'educació o el món laboral, alhora que fa tasques de mediació, detecció i prevenció de situacions de risc. Tal com han apuntat des de l'Ajuntament de Llorenç del Penedès, els objectius d'aquest projecte són «aportar elements referencials als joves per facilitar la seva socialització i integració en les dinàmiques positives del municipi, promoure l’arrelament del jovent al municipi i la seva participació activa, facilitar espais de trobada per fomentar la relació entre joves pertanyents a col·lectius diferents, perfils i interessos diversos, i garantir l’existència d’una oferta d’oci i lleure alternativa més educativa i sana».

Fins ara, ja s’ha posat en funcionament un nou perfil a Instagram (@espaijovellorenc), el qual està dirigit als joves de Llorenç, on s’informarà de tot el que té a veure amb l’espai jove, les seves activitats i els horaris. El servei d’educadora de carrer està cofinançat per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que formen part del projecte a través del Consell Comarcal del Baix Penedès. L’Ajuntament de Llorenç del Penedès aportarà 2.300 euros cada trimestre per poder comptar amb aquest servei durant dotze mesos.

Concurs de fotografies de Nadal

D'altra banda, el consistori de Llorenç ha impulsat un any més el concurs fotogràfic 'El Nadal a Llorenç del Penedès', pel qual cal fer-se seguidor del perfil d'Instagram de l'Ajuntament de Llorenç. Els participants han de penjar les fotos que facin amb l'etiqueta '#nadal2018llorenç'. Les fotografies es podran publicar del 17 de desembre del 2018 al 7 de gener del 2019, i els guanyadors obtindran un lot de productes. Les bases del concurs es poden consultar en aquest enllaç.

"El Vendrell vol protegir el Barri Ferroviari de Sant Vicenç de Calders" "El Vendrell fa una aposta per acostar el públic jove al teatre"