Llorenç del Penedès millora l'enllumenat de la Rambla Marinada

Se substitueixen una vuitantena de punts de llum per làmpades led
Els nous fanals led de la Rambla Marinada de Llorenç. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

L'Ajuntament de Llorenç del Penedès ha canviat, les últimes setmanes, una vuitantena de punts de llum de la Rambla Marinada, en la primera fase dels treballs previstos per renovar l'enllumenat d'aquesta zona del poble. L'objectiu és millorar la lluminositat de la rambla durant la nit i adaptar progressivament el sistema d'enllumenat públic als criteris que marca la normativa mediambiental

 

Els punts de llum que hi havia fins ara s'han canviat per làmpades de tecnologia led, que garanteixen un millor rendiment, més llum i una reducció del consum d'energia superior al 50%. Aquesta primera fase s'ha fet entre els sectors del Camí de la Plana i la carretera de la Bisbal, i els carrers de Jacint Verdaguer i de Sant Jordi. La segona fase, prevista per l'any que ve, comprendrà la zona entre el Camí de la Plana i la Cumprativa.

 

Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses

El projecte té un cost de 43.906 euros, i està emmarcat en el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses 2017-2020, coordinat per la Diputació de Tarragona. Aquest pacte té el seu origen en una iniciativa de la Comissió Europea, orientada a les autoritats locals i als ciutadans per treballar en la lluita contra el canvi climàtic. Consisteix en el compromís voluntari de les ciutats i pobles que s’hi adhereixen de col·laborar en el compliment de la política energètica europea de reduir les emissions de CO2 en, com a mínim, un 40% l’any 2030.

 

Biblioteques amb DO

Per altra banda, la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell continua amb el programa d’activitats que formen part del Biblioteques amb DO, amb un taller de tinta i vi que anirà a càrrec de Marta Aranyó i que té per objectiu ensenyar a pintar amb vi a joves i adults. Serà aquest dijous 15 de novembre, a les 18.30 hores. És tracta d’una activitat gratuïta adreçada a joves i adults, però amb places limitades. Cal fer inscripció prèvia a la mateixa biblioteca per participar-hi.