Alerten d'un augment de l'incivisme a Llorenç per part de joves «d'altres municipis»

Brutícia, sorolls a altes hores de la nit i desperfectes al mobiliari urbà, alguns dels fets detectats
Llorenç ha tingut un increment de les conductes incíviques els dos últims anys. | Ajuntament de Llorenç del Penedès

 

Des de l'acumulació de brutícia a la rambla Marinada, al darrere del consultori mèdic o al costat del Sindicat, fins al soroll a altes hores de la nit, passant pels desperfectes al mobiliari urbà o les curses de cotxes i motos de matinada. Aquests són alguns dels actes incívics que l'Ajuntament de Llorenç del Penedès denuncia que s'estan duent a terme al municipi des de fa dos anys.

Són comportaments que tenen lloc especialment les tardes i nits dels divendres i els caps de setmana, «quan es concentren molts joves que provenen d’altres municipis de la comarca», afirmen des del consistori. El motiu pel qual aquestes persones queden al poble es desconeix, expliquen des del govern local. Algunes de les suposicions que es fan és per l'oferta comercial existent, pel fet de poder gaudir d'un espai obert com la rambla Marinada o perquè a Llorenç no hi ha policia local.

Un servei de vigilància amb un alt cost econòmic

Sigui com sigui, el municipi ja fa dos anys que pateix aquestes conductes, cosa que ha obligat al consistori a contractar durant els mesos d'estiu un servei de vigilància privada. Aquesta i altres mesures preses en relació a aquests fets han tingut un cost per les arques municipals de 50.000 euros, des de l'any 2017. També cal tenir en compte les hores que la brigada municipal ha dedicat a netejar i reparar el mobiliari públic i els carrers.

Paral·lelament, el consistori ha denunciat alguns d'aquests fets als Mossos d'Esquadra, i també ho ha posat en coneixement del consell d'alcaldes del Consell Comarcal del Baix Penedès, per veure com es pot afrontar aquesta situació «que també pateixen altres municipis de la comarca». De moment, des de l'Ajuntament de Llorenç han demanat als veïns que denunciïn els actes incívics que detectin, mentre s'està acabant d'elaborar una ordenança de Civisme que permetrà sancionar aquests comportaments.

"Més de 100 propostes ciutadanes pels pressupostos participatius 2020 de Calafell" "❗INDIGNANT ROBATORI: Roben material d'un pas de la confraria del Vendrell"