Llorenç del Penedès es desperta amb els carrers rebatejats amb noms de dones rellevants

L'acció ha estat impulsada per l'Assemblea Feminista de Llorenç
Frame del vídeo que l'Assemblea Feminista de Llorenç ha penjat a Twitter. | Twitter

 

Llorenç del Penedès s'ha despertat aquest divendres 8 de març amb tots els seus carrers rebatejats amb nom de dones que han estat rellevants. Ha estat una acció que ha fet l'Assemblea Feminista de Llorenç aquesta nit, posant cartells amb els noms de les dones a sobre de les plaques dels diferents carrers del municipi. A través de les xarxes socials, han mostrat un vídeo on es pot veure com han dut a terme la iniciativa.

Reivindicació de diferents dones rellevants

Segons expliquen, actualment a Llorenç hi ha «37 carrers amb nom masculí i set carrers amb nom femení», afegint que «l'espai públic és de totes». L'assemblea ha volgut reivindicar la figura de dones com la miliciana republicana Marina Ginestà, l'activista LGTB Marsha Johnson, l'escriptora valenciana Isabel de Villena, la filosofa Mary Wollostonecraft, l'escriptora Aurora Beltrana o la compositora Amanda de Castelnau.

També han posat el nom de Caterina Albert al carrer de Víctor Català, que era el pseudònim que usava aquesta escriptora en una època on no estava ben vist que les dones fossin escriptores. Amb aquesta acció, el grup ha volgut reivindicar una presència més gran de dones als noms dels carrers dels pobles i les ciutats catalanes, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones

Talls i concentracions a Tarragona pel 8-M

La jornada del 8-M ha començat amb talls a Tarragona que han fet un grup d'unes 50 persones. A primera hora del matí s'ha tallat el pont de l'avinguda de Ramon i Cajal, a la zona del Parc Central. Després, el piquet s'ha traslladat cap al centre de la ciutat i ha tallat altres carrers. Han acabat a la plaça Imperial Tarraco, on també han tallat el trànsit. Durant el dia d'avui hi ha programades diverses manifestacions en diferents ciutats de la província, com ara Tarragona, Reus, Valls o el Vendrell.

"Crisi a ERC del Vendrell: Vallès dimiteix com a president i carrega contra la direcció" "Llistes electorals de Cunit per les eleccions municipals 2019"