GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Bisbal del Penedès dona llum verda a les obres del col·lector d'aigües al Priorat

Les obres de substitució de la xarxa de sanejament duraran entre vuit i deu mesos
Imatge del nucli del Priorat, a la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès

 

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, a través de la seva Junta de Govern Local, ha donat llum verda al projecte executiu de les obres per substituir la xarxa de sanejament del col·lector del nucli del Priorat. Aquesta obra, que té un cost de 84.960 euros, tindrà una durada d'entre vuit i deu mesos un cop comenci. Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal, ha remarcat que es tracta d'una intervenció «complexa per la quantitat de metres d'obra i per la dificultat del terreny».

 

La major part de les obres són finançades amb una subvenció de la Diputació de Tarragona, que aporta 74.000 euros a través del programa PAM-PEXI. Abans de començar els treballs, el projecte executiu haurà d'estar en exposició pública durant 30 dies i, si no hi ha al·legacions, ja s'aprovarà de forma definitiva. Quan això passi, el consistori ja podrà licitar les obres.

 

Canalitzacions en mal estat

Amb aquesta actuació es volen substituir les canalitzacions principals del col·lector d'aigües residuals del cabal principal del Priorat. Segons Agnès Ferré, aquestes no estan ara mateix «en un bon estat de conservació i per això cal fer una inversió per garantir-ne el bon funcionament». La xarxa de clavegueram de la part alta del Priorat va a parar, en diferents camals o afluents, a la canalització principal, que està situada al mig de la riera natural que descendeix fins al fondo Manyé.

 

Aquest és un terreny muntanyós i amb molt de desnivell, ple de pins i matolls, així com plantes arbustives. Per aquest motiu, per canviar aquest tram de clavegueram principal, abans cal desbrossar la zona boscosa per on transiten els trams de clavegueram, executar 600 metres de rasa pel nou col·lector de sanejament i els catorze pous de registre, i terraplenar i piconar la rasa i els pous amb terres adequades.

 

Després s'haurà d'instal·lar el col·lector i els pous per afluents residuals, i fer proves d'estanquitat per comprovar la correcta instal·lació del conjunt de col·lector i pous. L'alcaldessa també ha volgut deixar constància que «en aquesta xarxa de clavegueram no s'hi ha fet cap inversió des que es va construir», per la qual cosa considera aquesta intervenció com a «prioritària i necessària».