L'acte d'inauguració del pont i el camí de les Madrigueres.

Les Madrigueres del Vendrell, un espai lliure de ciment

L'Ajuntament inaugura el pont i l'adequació ambiental d'aquesta zona

L'Ajuntament del Vendrell va fer aquest dissabte 2 de març un acte per inaugurar el nou pont i l'adequació ambiental de les Madrigueres. Es culminava així un treball d'anys i una lluita que es remunta a dècades enrere, per aconseguir la preservació de l'únic espai verge del litoral baixpenedesenc. Aquest és un dels aspectes que totes les administracions van remarcar aquest dissabte, la singularitat que representa les Madrigueres al litoral català, sent un dels pocs espais del front marítim que ha quedat lliure de ciment.

El president del grup ecologista Geven, Ricard Collado, va ser un dels que va posar més èmfasi en aquest aspecte, destacant «la raresa que representen les Madrigueres en el litoral català», ja que s’han aconseguit preservar de la urbanització. Collado va afegir que les diferents actuacions que ha fet el grup ecologista, i que s'han centrat en la cura del corriol camanegre, són actuacions que «reverteixen també en la protecció de les platges i en la qualitat de tot l’entorn».

Un projecte que s'anirà ampliant

En una línia similar es va expressar el director de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, Ferran Miralles, que no va dubtar a definir les Madrigueres com «una joia immensa» que serveix de testimoni per mostrar com eren les platges naturals d'abans. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va recordar, per la seva banda, que aquesta actuació, «tot i no ser l’obra econòmicament més important que s’ha dut a terme darrerament, sí que és la de més càrrega sentimental i simbòlica».

Després de la inauguració, els veïns i les autoritats van poder recórrer el pont i el camí que passa per les Madrigueres. El projecte, tal com va apuntar el regidor de Medi Ambient, Josep Mercadé, no està tancat, ja que anirà incorporant progressivament més millores i actuacions a l’hàbitat, que se sumaran a la restauració dunar i la construcció de llacunes ja fetes. També queden pendents altres millores pel que fa a l’ús públic de l’espai, com per exemple la recuperació del búnquer de la Guerra civil, entre altres. El camí que passa per la zona s’ha fet amb materials i tècniques toves i compta també amb un cordó que acompanya i guia aquest itinerari de la marxa a peu.


Comentaris