Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic

La majoria de nous casos de coronavirus del Vendrell són «importats i aïllats»

La capital del Baix Penedès ha sumat 49 positius ens els primers 16 dies d'agost

Reus i el Vendrell són les dues ciutats del Camp de Tarragona que més han incrementat els positius de coronavirus durant aquest mes d'agost. El fet que la pressió poblacional s'hagi desplaçat d'altres zones del país com l'àrea metropolitana de Barcelona cap a les comarques tarragonines ha tingut una incidència directa en aquest repunt de casos. Les últimes dades indiquen que el Vendrell ha detectat un total de 49 positius de Covid-19 des de dia 1 d'agost i fins al diumenge 16.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquests 49 positius, 32 s'han detectat a les proves que es fa diàriament al CAP mentre que els altres 17 provenen de l'Hospital del Vendrell. Són xifres que comuniquen diàriament des del centre hospitalari a l'Ajuntament del Vendrell, i que el consistori ha facilitat a aquest diari. La incidència és creixent, ja que 16 dels positius es van detectar la primera setmana d'agost, mentre que durant la segona se n'han sumat 33, gairebé el doble. El Vendrell ja va cancel·lar les visites a les residències per aquest increment.

Casos «aïllats i importats»

Fonts oficials de l'Ajuntament del Vendrell han explicat que, segons han apuntat des de l'Hospital del Vendrell, la majoria d'aquests nous positius són casos «importats i aïllats». Així, molts dels que han donat positiu són ciutadans que han arribat recentment de poblacions com Saragossa, Lleida o municipis de la zona de Barcelona, en diversos dels quals hi ha transmissió comunitària.

L'increment de població que experimenta el Vendrell durant l'estiu, amb l'arribada de molts ciutadans de segones residències o turistes d'altres punts del país, pot haver tingut una incidència directa en aquest fet. Això també explica perquè es tracten de casos aïllats, i no brots que puguin tenir diversos casos associats a àmbits familiars o comunitaris. Cap dels casos d'aquest agost al Vendrell prové d'un brot, a diferència del que va passar al juliol amb el de Coma-ruga. Gairebé tots els positius presenten símptomes lleus i estan aïllats al domicili.

Tendència similar a bona part del Baix Penedès

La tendència creixent que ha tingut el Vendrell aquest agost es reprodueix en altres municipis del Baix Penedès. Així, a Calafell s'han detectat vint casos els últims 14 dies, dels quals una quinzena són de l'última setmana. També el Baix Penedès interior ha sumat set casos els últims set dies, quan la setmana anterior no n'havia sumat cap. Tres s'han detectat a l'Arboç, mentre poblacions com Llorenç o Albinyana n'han sumat un. En canvi, Cunit-Cubelles marca una bona tendència, amb només un positiu els últims set dies. Les defuncions segueixen a zero des de mitjans del mes de juny.