Els passos subterranis de Calafell s'inunden sovint amb les pluges.

Les mancances als equips de bombeig provoquen les inundacions dels passos subterranis de Calafell

L'Ajuntament engega un programa preventiu de manteniment

L'Ajuntament de Calafell ja sap perquè s'inunden molts dels passos subterranis del municipi quan hi ha pluges fortes. El consistori va encarregar una auditoria a principis d'aquest mandat per descobrir els motius que provocaven que els passos quedessin negats, tot i que en tots ells hi ha equips de bombeig d'aigua. Els tècnics que han fet l'auditoria han trobat diferents mancances que provoquen aquests problemes.

Les mancances són variades, però totes tenen a veure amb unes instal·lacions que ja han quedat obsoletes. En alguns casos, les bombes són insuficients pel cabal d'aigua que cal evacuar, mentre que en altres el problema es troba al desaigüe, que és massa petit i no pot engolir l'aigua bombada. També hi ha equips de bombeig que no tenen un grup electrogen i deixen de funcionar si no hi ha electricitat. En altres casos, les bombes són gairebé inaccessibles per a fer-hi reparacions.

Programa de manteniment preventiu

Amb els resultats d'aquesta auditoria a la mà, l'Ajuntament ha anunciat un programa de manteniment preventiu per resoldre aquesta situació, en el qual s'invertiran 270.000 euros. El manteniment que es farà en aquestes instal·lacions tindrà un cost anual de 60.000 euros i també inclourà les fonts del municipi, ja que presenten problemes similars, segons el consistori. 

En canvi, no s'inclouen els passos situats dins del recinte de les dues estacions de tren, ja que són responsabilitat d'Adif. Aron Marcos, regidor d'Ecologia Urbana, ha destacat que en primer lloc es faran algunes «obres de millora», i després s'engegarà l'actuació de manteniment, «que serà més preventiva que correctiva, amb la intenció de mantenir sempre al dia i en estat òptim totes les instal·lacions».


Comentaris