Manters s'enfronten a la policia del Vendrell a Coma-ruga

Un agent va quedar ferit lleu en un dit i es van intervenir bosses de mà i sabates

Una actuació de la Policia Municipal del Vendrell, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, contra el top manta a Coma-ruga va provocar un enfrontament entre diversos manters i agents de la policia. Segons va admetre aquest dimarts al ple municipal el regidor de Governació, Rafel Gosálvez, en el moment que es va intervenir material destinat a la venda,  alguns dels manters s'hi van oposar i hi va haver «moments de tensió», que van acabar amb un agent de la policia ferit lleu al dit.

El succés va tenir lloc a l'avinguda del Parlament de Catalunya. Arran d'aquest fet, el consistori ha iniciat diligències judicials contra els manters que van atemptar contra l'autoritat, segons ha apuntat el regidor. L'actuació policial es va tancar amb la intervenció de 49 bosses de mà i 125 parells de sabates, falsificacions que estaven destinades a la venda pel top manta.

Dispositius conjunts de Mossos i Policia Local

No és el primer cop que les actuacions de la policia contra la venda il·legal comporten algun tipus d'enfrontament, i gairebé cada estiu n'hi ha algun. Gosálvez ha volgut destacar la «bona tasca dels professionals de la policia en aquest àmbit, que ha fet que ara mateix la venda al top manta sigui molt baixa al municipi en comparació amb altres èpoques». Des de fa anys es fan dispositius conjunts de Mossos i Policia Municipal que patrullen la zona del Passeig Marítim i miren de tenir controlats els venedors. També es fan controls als punts d'arribada —com ara les estacions de Renfe— i es retira material de manera periòdica.

A més a més, el Vendrell fa dos estius que contracta vigilància privada per controlar el top manta. L'any passat va fer un pla pilot en aquest sentit que, segons el consistori, va portar bons resultats, raó per la qual s'ha repetit aquest estiu.  Els vigilants no poden actuar directament, però estan en contacte permanent amb els agents policials per avisar sobre qualsevol aspecte relacionat amb aquest tema

Aquest dimecres 1 d'agost també hi ha hagut càrregues de Mossos d'Esquadra contra manters, després que aquests haguessin atacat diversos agents a la zona de Salou.