Gran pla general del peatge troncal de la C-32 a Cubelles, amb el municipi al fons

Una marxa lenta a la C-31 i la C-32 complicarà l'operació sortida de Setmana Santa a Tarragona

El Pacte del Penedès Marítim va anunciar fa una setmana aquesta mobilització que preveu que sigui massiva | Els vehicles recorreran la C-31 i la C-32 a velocitat reduïda per reclamar una rebaixa dels peatges pels residents al territori

El Pacte del Penedès Marítim va anunciar el passat 5 d'abril la primera gran mobilització per exigir una «reacció» de la Generalitat perquè apliqui una rebaixa dels peatges de la C-32 pels residents al territori. En aquest sentit, aquest divendres 12 d’abril es realitzarà una marxa lenta que recorrerà part de la C-31 i la C-32 a la velocitat mínima permesa

El col·lectiu d’alcaldes, empresaris i veïns del Baix Penedès i el Garraf liderarà així una protesta que havien començat a preparar la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat, totes dues entitats adherides al Pacte creat al gener. La marxa arrencarà a les 18.00 hores al polígon les Salines de Cubelles, anirà fins a Sitges per la C-31 i encaminarà cap a Vilanova i la Geltrú per la C-32 fins a la Masia d’en Cabanyes, on es llegirà un manifest.

La reunió amb Calvet, decebedora

Els ajuntaments, consells comarcals i entitats del Pacte Penedès Marítim lamenten que la reunió recent al Vendrell amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els va deixar «molt decebuts». Calvet va tancar la porta als reclams de mobilitat del col·lectiu, a qui va emplaçar a tenir paciència fins a la instauració del sistema de vinyeta a les autopistes i a l’entrada en vigor de la T-Mobilitat al transport públic.

«No ens va donar oportunitat de res i es va limitar a dir que la Generalitat no té recursos, i que, aquell qui contamina, ha de pagar», lamenta Sonia Mirambell, portaveu de la mobilització del pròxim 12 d’abril. Segons relata, «no va haver manera de mantenir un diàleg» amb Calvet, i adverteix que «quan el diàleg s’ha acabat, calen les mobilitzacions».

Descompte del 60% del peatge troncal de Vallcarca

Tant a la reunió amb Calvet com de cara a la protesta del dia 12, el Pacte Penedès Marítim insisteix a reclamar un descompte del 60% del peatge troncal de Vallcarca a la C-32 per a tots els residents del Baix Penedès i el Garraf, alhora que exigeix la circulació gratuïta entre Cubelles i el Vendrell. «Amb l’augment de preus del gener, un viatge de Barcelona al Vendrell, anar i tornar, costa 25 euros de peatge. Això s’ha de negociar», remarca Mirambell.

El col·lectiu demana als conductors «paciència» vers el col·lapse de trànsit que pot haver-hi el dia 12, amb una caravana de vehicles que circularà a 45 km/h per la C-31 i a 60 km/h per la C-32, mentre convida els usuaris d’aquestes dues vies a sumar-se a la protesta. Tot i que ara per ara és l’única mobilització que hi ha convocada durant els pròxims mesos, Mirambell adverteix que les mobilitzacions aniran a més: «Seguirem fent talls i marxes lentes fins que el Govern ens escolti».

També et pot interessar: