La marxa lenta per la C-32 al Garraf.

La marxa lenta contra el peatge col·lapsa la C-32 al Penedès

La protesta va complicar l'operació sortida per la Setmana Santa

La marxa lenta que van impulsar aquest divendres 12 d'abril la Coordinadora de Calafell i la Xarxa de Mobilitat a la C-32 i la C-31 va col·lapsar aquestes dues vies, just coincidint amb l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa. La protesta, a la qual es van sumar diversos consistoris del Baix Penedès i el Garraf, així com el Pacte del Penedès Marítim, va començar a les sis de la tarda des de Cubelles, per desplaçar-se fins a Sitges per la C-31.

Un cop allà, van agafar l'autopista C-32 per tornar fins a Vilanova i la Geltrú, on es va acabar la marxa lenta. L'acte va deixar imatges de saturació a les dues vies, que era l'objectiu que tenien els organitzadors per protestar contra l'increment de preus que van tenir els peatges de la C-32 a principis d'aquest 2019. El Pacte del Penedès Marítim demana la gratuïtat per a veïns i treballadors del peatge de Cunit i Cubelles, i una reducció de fins al 60% pel peatge de Vallcarca.

Resposta al cop de porta de Damià Calvet

Això no obstant, el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, va tancar la porta a aquestes mesures en una reunió que va mantenir al Consell Comarcal del Baix Penedès amb els diferents alcaldes, el passat 14 de març. Després d'aquella negativa va ser quan des del territori es va començar a organitzar la primera de les mobilitzacions, que va tenir lloc finalment aquest divendres, a l'inici de la Setmana Santa.

Ara, els organitzadors d'aquesta protesta estudiaran altres accions per mantenir viva la lluita i el pols amb la Generalitat. El Pacte del Penedès Marítim s'emmiralla en el Pacte de Berà, que l'any passat va aconseguir el desviament de camions de l'N-340 cap a l'AP-7 entre Torredembarra i Vilafranca. En el cas de la C-32, les queixes són per l'alt cost que tenen els peatges d'aquesta via, que produeixen de rebot que la C-31 tingui un alt volum de cotxes, tot i passar pel mig de nuclis com Segur de Calafell o municipis com Cunit.


Comentaris