Anuncien una marxa lenta per la C-31 i la C-32 al Baix Penedès i el Garraf

L'acte de protesta està fixat pel divendres 12 d'abril, inici de Setmana Santa

La Coordinadora de Calafell ha aprovat fer una marxa lenta per la C-31 i la C-32 al Baix Penedès i el Garraf el pròxim divendres 12 d'abril. L'objectiu és protestar per l'increment dels peatges de la C-32 aquest 2019, així com per l'alta accidentalitat de la C-31.  La marxa lenta començarà a les sis de la tarda des del Vendrell i anirà per la C-31 fins a Sitges, per després tornar fins a Vilanova i la Geltrú per la C-32.

Des de la Coordinadora, que agrupa representants de diferents entitats i partits polítics del territori, demanen la gratuïtat del peatge de Cunit i Cubelles, mentre no es pot aplicar el sistema de la vinyeta. Per això volen que els partits amb representació al Parlament de Catalunya reflecteixin aquest objectiu a la cambra catalana. Per a la protesta del 12 d'abril ja hi ha hagut l'adhesió del Pacte del Penedès Marítim.

Reunió amb l'ATM

El Pacte del Penedès Marítim també s'ha reunit aquesta setmana amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona, per traslladar les peticions dels Consells Comarcals del Baix Penedès i del Garraf respecte a la zonificació i les tarifes de la xarxa de Rodalies de Renfe. A la reunió hi han assistit les presidentes dels dos consells comarcals, Eva Serramià i Glòria García, així com la portaveu de la Coordinadora de Calafell, Sònia Mirambell, i Jaume Casañas, representant del Consell del Baix Penedès al Pla Territorial.

La trobada va servir per constatar el compromís de l'ATM d'impartir una jornada al Baix Penedès per explicar el Pla de Mobilitat 2020, en el qual es preveuen canvis en la zonificació. Des de l'autoritat també s'han manifestat «a favor d'escoltar la demanda i la necessitat del territori d'incrementar la freqüència del transport públic, així com estudiar el transport públic nocturn», amb trens i busos en franja nocturna, especialment a l'estiu. Fa unes setmanes, el conseller de Territori, Damià Calvet, va descartar rebaixar el preu dels peatges de la C-32.