Deu anys de marxa nòrdica a Calafell

La commemoració coincideix amb la cursa i la caminada popular
Es compleixen deu anys de marxa nòrdica a Calafell. | BP Diari

 

Calafell celebra aquest 2018 els deu anys de l'activitat de marxa nòrdica al municipi i ho fa coincidir amb la cursa i la caminada popular del 14 d'octubre. Abans, el dissabte 13, es farà una prèvia amb una sortida de marxa, i diversos tallers i xerrades sobre aquest esport. De cara al diumenge 14, s'espera que un miler de persones prenguin part a la cursa popular que té la sortida i l'arribada al Port de Segur de Calafell. Ara mateix, hi ha prop de 400 inscrits.

 

Les inscripcions es poden fer encara fins al dijous 11 d'octubre a la regidoria d'Esports, a l'avinguda del Vilarenc, o bé a la web athleticevents.net. El mateix dia 14 es podran fer inscripcions presencials, fins una hora abans de la sortida. En total hi haurà tres curses. La de cinc quilòmetres, que començarà a les deu del matí, té un cost de cinc euros i es recomana que els participants siguin majors de setze anys, ja que estada pensada per esportistes amb perfil competitiu.

 

Cursa per a nens i famílies, i la marxa nòrdica

La segona, de dos quilòmetres, és per a nens i famílies, té un cost d'un euro i la sortida es farà a les onze. Per últim, hi haurà una prova de nou quilòmetres per fer-la a peu o amb bastons de marxa nòrdica. Té un cost de cinc euros i la sortida serà a les 11.40 hores. Hi haurà trofeus i un obsequi per als cinc primers classificats, masculins i femenins, de cada cursa. Tothom tindrà una samarreta de regal i hi haurà avituallament per a tots els participants.

 

La cursa està organitzada pel Club Atletisme Calafell, el col·lectiu de marxa nòrdica i nombrosos voluntaris. Ja a les dues del migdia es farà una festa de celebració del desè aniversari, amb una botifarrada popular i música en viu. La tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament de Calafell, Maite González, ha explicat que «les tres proves de la cursa popular estan pensades perquè hi pugui participar tothom, cadascú dins de les seves possibilitats o preparació». González ha afegit que la marxa nòrdica «és una pràctica esportiva que té innombrables beneficis per a la salut, gens agressiva i que prevé moltes malalties».

Més notícies de la categoria Baix Penedès