Una carpa acollirà la mostra de l'Enramada de l'Arboç per evitar la pluja

Arriba la sisena edició d'aquesta mostra que té com a protagonista la coca enramada

Davant la possibilitat de pluja d’aquest dissabte, l'Ajuntament de l'Arboç ha habilitat una carpa per la VI Mostra de l’Enramada. Des de primera hora d’aquest divendres els tècnics estan muntant l’estructura que comptarà amb una superfície total de gairebé 300 metres quadrats que permetrà que, plogui o no, la mostra i la majoria d’activitats es puguin dur a terme amb total normalitat.

La Mostra Enogastronòmica de l’Enramada se celebra el divendres 26 i el dissabte 27 d'octubre a la plaça de Catalunya. L'esdeveniment arriba ple d'activitats per donar a conèixer un dels plats més típics del Penedès, la coca enramada. Junt amb els estands de forners, també hi haurà estands de bodegues i cooperatives perquè es pugui acompanyar la coca amb una copa de vi. A més, s'ha habilitat una carpa a la plaça per les previsions de pluja de dissabte.

Xerrada inaugural de la xef Mary Herrera

El tret de sortida de la sisena Enramada anirà a càrrec de la xef calafellenca Mary Herrera, que farà la xerrada inaugural titulada 'La coca enramada, cuina d'abans, cuina de sempre' a les vuit de la tarda. Herrera va guanyar recentment el premi Gourmand World Cookbook Awards i a l'Arboç destacarà el valor la coca enramada en la cuina actual. Tot seguit, la mateixa xef farà un 'show cooking' de demostració junt amb Jordi Guillem. Herrera és cuinera del restaurant Bistrô Segur i Guillem, de Lo Mam Restaurant Le Meridien Ra Beach Hotel.

En aquesta primera jornada, els estands començaran la seva activitat a les sis de la tarda, i tancaran a les onze de la nit. Hi haurà un concert del grup Los 3 Juanetes del Apocadixie, a les 21.30 hores, i a les 22.50 hores es farà un sorteig de productes dels establiments participants. El dissabte 27 començarà amb una caminada cultural per les vinyes de l’entorn de l’Arboç, a les 08.15 hores, amb explicacions sobre el conreu de la vinya i el procés d'elaboració del vi per part de Pere Lluch, del Celler Un sol cel.

Tallers, maridatge de vins i formatge i 'show cooking'

La fira obrirà a les onze del matí, i les activitats que hi haurà inclouen una cercavila gegantera amb els gegants de Calafell, Clariana, Llorenç del Penedès, Masllorenç i l’Arboç, a les 11.30 hores, inflables i tallers de tardor per als infants, i un taller de cuina amb Andreu Ruiz, de l'Arrosseria de Cunit, i Sandra Barreros, de Lo Mam Restaurant Le Meridien Ra Beach Hotel, a les 12.45 hores.

Seguidament hi haurà un maridatge amb vins i caves del Celler 10 d'abril i formatges de Marvall del Vendrell i de Xerigots de Vilafranca del Penedès. A la tarda destaca un nou 'show cooking', aquest cop dels arbocencs Josep Sendra, Ulisses Luna i Joel Molina, propietaris i xef del restaurant Cal Barretet de Castellet, a les 18.30 hores. A partir de les 20.30 hores hi haurà els concerts del grup Jazzul i de Nerea Bassart. A les onze de la nit es farà un nou sorteig de productes abans de tancar aquesta edició, en la qual hi haurà més forners que mai.


Comentaris