Pla general d'una compradora i una venedora en una de les parades obertes al mercat ambulant de Coma-ruga

El mercat de Coma-ruga durant la fase 1 tindrà una vintena de parades

L'obertura es farà de manera esglaonada

El mercat dels dissabtes de Coma-ruga comptarà a partir d'aquest dissabte 16 de maig amb una vintena de parades, entre les quals ja n'hi haurà de roba i complements. Aquesta mesura forma part del pla de reobertura progressiva que s'anirà aplicant les pròximes setmanes. Si el passat dissabte el mercat va tornar a l'activitat només amb parades d'alimentació, aquest dissabte ja n'hi haurà de no alimentàries.

Una obertura «esglaonada»

Per vigilar que es compleixin les normes higièniques i l'aforament permès, dotacions de la policia local i de Protecció Civil inspeccionaran la zona. La regidora de Mercats, Luz Ramírez, ha reiterat que la reobertura es farà de manera «esglaonada i respectant un desconfinament responsable, garantint la seguretat i la distància social». En aquest sentit, només els venedors podran tocar els productes, i hauran de portar mascareta i guants de protecció.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

També cal evitar la manipulació simultània d'aliments i diners, i es fomentarà el pagament amb targeta. Les parades s'han de netejar i desinfectar amb freqüència, i han de disposar de gel hidroalcohòlic, mocadors d'un sol ús i papereres amb tapa i bossa. En cas de devolució dels productes, s'han de desinfectar o mantenir-los en quarantena abans de posar-los novament a la venda.