Pau Casals.

El Mes Pau Casals deixa una desena d'actes al Vendrell i la comarca

El Clara Schumann Trio farà el concert central per commemorar la mort del Mestre

Des de fa uns anys, el Vendrell emmarca la commemoració de la mort de Pau Casals, el 22 d'octubre, en el Mes Pau Casals, diferents actes que es fan a la capital del Baix Penedès entre finals de setembre i finals d'octubre. Per aquest 2019, el Mes Pau Casals ha arribat amb algunes novetats, com ara el fet que, per primer cop, s'han programat actes fora del Vendrell, concretament a l'Arboç i Calafell.

«Feia temps que ens demanaven que obríssim els actes a altres pobles de la comarca i aquest any ho hem fet», ha explicat el president de l'Associació Musical Pau Casals, Jordi Lluís Guitart. Així, el divendres 4 d'octubre es farà a la parròquia de Sant Julià de l'Arboç una conferència sobre 'Pau Casals i el monestir de Montserrat', que anirà a càrrec de l'abat de Montserrat i president de la Fundació Pau Casals, Josep Maria Soler. La xerrada es complementarà amb un concert de l'orquestra de l'EMMPAC. L'acte de Calafell encara està per concretar, ja que es farà el Teatre Joan Colet, que s'està acabant de remodelar.  

L'acte inaugural, el 21 de setembre

El tret de sortida del Mes Pau Casals serà aquest dissabte 21 de setembre, a les 20.00 hores a l'Auditori del Tívoli, amb una lectura de poemes i un concert a càrrec de Jordi Prim (violí) i Ignasi Prunés (piano). Aquest dia es lliurarà la beca 2019 als estudis musicals 'Associació Musical Pau Casals, i s'estrenarà l'obra 'Pau Casals recorda la platja de Sant Salvador'. L'acte, que està organitzat de forma conjunta amb Òmnium Cultural, té l'entrada lliure.

La programació inclou diverses conferències que es faran a la sala polivalent de l'Auditori del Tívoli, com ara la de 'Pau Casals i la sardana' (2 d'octubre), 'Els altres Pau Casals' (9 d'octubre), o 'Kandisnky i Pau Casals, quan l'art toca l'ànima (16 d'octubre al Museu Deu). També es farà la presentació d'un llibre sobre el compositor vendrellenc Benvingut Socias, el 18 d'octubre, en col·laboració amb Els Amics de l'Orgue, i un acte festiu de música i dansa al Centro Cultural García Lorca, el 19 d'octubre.

 

46è aniversari de la mort de Pau Casals

Els actes centrals són els que es fan el 22 d'octubre, amb motiu del 46è aniversari de la mort del Mestre. Primer hi haurà una ofrena floral a la tomba de Pau Casals, a les 17.00 hores, amb parlament d'Irene Díaz (violoncel). A les 20.30 hores es farà un concert a l'Auditori del Tívoli a càrrec del Clara Schumann Trio, amb un preu de quinze euros. Aquella mateixa setmana es farà música en diferents equipaments de la ciutat, com la biblioteca o els museus. La cloenda del Mes Pau Casals serà el 26 d'octubre, amb un concert del pianista Ricard Rovira, que farà peces de Casals i de Bach, a l'Auditori Pau Casals. 


Comentaris