Més de mil persones passen per la quarta Jornada Gastronòmica del Guivernau Grup

L'empresa del Vendrell és líder en el sector de la distribució dels productes congelats 'premium'
Imatge de la quarta Jornada Gastronòmica del Guivernau Grup. | Guivernau Grup

 

Més de mil persones van assistir el passat dilluns 18 de març del 2019 a la quarta Jornada Gastronòmica que el Guivernau Grup va organitzar a les seves instal·lacions del Vendrell, al polígon industrial Les Mates. Aquest és un esdeveniment plenament consolidat que registra un increment de visites any rere any, esdevenint un èxit rotund, fins al punt que ja s’ha convertit en un referent gastronòmic de la zona.

 

La jornada té l’objectiu de mostrar als clients d’aquesta empresa líder en el sector de la distribució dels productes congelats ‘premium’ les novetats de la temporada, just abans de començar l’època més turística. «Vam començar amb la idea de fer-la cada dos anys, però la bona rebuda, i el fet que els nostres clients ja l’esperen, ens ha animat a organitzar-la cada any», explica Josep Guivernau. Ell i el seu germà Pau s’encarreguen de la direcció i la gerència de l’empresa. El seu pare, Josep Guivernau Mercader, n’és el president.

 

Els proveïdors han mostrat els productes d'aquesta temporada. | Guivernau Grup

 

Productes estrella de la temporada

Durant la concorreguda jornada, que va començar a dos quarts d’onze del matí i va acabar passades les cinc de la tarda, els assistents van poder degustar alguns dels productes estrella de la temporada, com ara la tonyina vermella d’Arrom, les navalles i coquines de Conchas Moreno, i el bistec ‘Black Angus’ congelat Nebraska. «Fem una rotació de proveïdors perquè cada any es vegin productes diferents», apunta Pau Guivernau. Tot i això n’hi ha alguns que són essencials cada any, com la brioixeria i el pa de Frida, o els gelats artesans italians de Sandro Desii.

 

Junt amb ells, Gicarns, DeCasa, Findus, Maheso, Pizza Artesana i Alaska Seafood van presentar els productes i les novetats d’aquesta temporada, tot maridat amb els vins i caves de Jané Ventura. L’assistència de públic va ser constant durant tot el dia, amb clients vinguts de Barcelona, Tarragona, Lleida i de tot el Penedès. «Cada any volem desmarcar-nos cap a productes diferenciadors i de la màxima qualitat», constata Josep Guivernau. Durant la jornada es van fer diverses demostracions de cuina i ‘show cookings’.

 

Josep Guivernau Mercader, parlant amb l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. | Guivernau Grup

 

Una empresa en creixement

La bona rebuda de la Jornada Gastronòmica certifica el bon moment que passa el Guivernau Grup, una empresa amb més de 3.000 clients i que ofereix un catàleg de més de 2.000 referències en marisc, peix, pastisseria, brioixeria, gelats, carn, verdures o precuinats, sempre representant les millors marques del sector del congelat ‘premium’. Les seves instal·lacions al Vendrell, de 8.500 metres quadrats, es van ampliar fa un any i mig, amb més espai de magatzem, un total de deu molls de càrrega i descàrrega i la posada en funcionament d’una nova cambra frigorífica, amb la qual es va augmentar la capacitat fins als 1.500 palets de congelació.

 

El Guivernau Grup també té espais de fred a Lleida i Gavà, i compta actualment amb més de 70 treballadors i una flota de 30 vehicles de repartiment. L’empresa camina cap al seu centenari, ja que els seus orígens es localitzen el 1925, quan es dedicava al comerç de vins i a l’exportació cap a França. Vuit anys després ja es va iniciar en la distribució en l’àmbit provincial dels productes, i des de fa més de 30 anys, s’ha especialitzat en el món dels congelats, esdevenint un dels líders d’aquest sector a Catalunya.

 

Josep Guivernau Mercader, amb el seus fills Josep i Pau Guivernau. | Guivernau Grup