Restaurant El Molí de Cal Tof del Vendrell

El Molí de Cal Tof del Vendrell tanca les portes després de 40 anys de servei

El coronavirus han fet precipitar la jubilació del seu propietari, Baltasar Julià

El restaurantEl Molí de Cal Tof delVendrelltanca les seves portes per sempre. Després de 40 anys de servei, l'establiment ha vist anticipat el seu acomiadament a causa del coronavirus, que ha fet avançar la jubilació del seu actual propietari, Baltasar Julià.

Un restaurant lligat a la història del Vendrell, que des de fa 40 anys que es va instal·lar a la carretera de Santa Oliva, oferint els millors tasts de la cuina catalana tradicional. Julià conforma la tercera generació de restauradors de la família, on el primer de tots, el seu avi Tòfol, va iniciar la nissaga.

Tres generacions

L'avi de Julià va començar en la restauració amb un bar a la Rambla que portava el nom de Comerç, però de seguida va adquirir el sobrenom de Cal Tof, com a referència en to de mofa als problemes de dicció de l'avi Tòfol, que sempre quan es presentava repetia, abans de dir el seu nom, el soroll 'Tof, tof'.

Baltasar Julià i la seva dona van crear el restaurant amb el nom del Molí, però van acabar incorporant el possessiu 'de Cal Tof', en record i a petició de l'avi Tòfol, que va voler que el seu renom estigués present també al restaurant del seu nét.

Personatges de tota mena

Al llarg de la història del Molí han passat molts personatges il·lustres i famosos, polítics en campanya de quatre partits diferents i, tal com explica Julià a Televisió El Vendrell, un dia una reconeguda parella va anar al seu restaurant a menjar calçots, amb forquilla i ganivet.

Va resultar ser l'Alaska i el Mario Vaquerizo, que venien de Madrid i havien parat al Vendrell a dinar, ja que es dirigien cap a Barcelona. El Baltasar va pujar al menjador de dalt i els va explicar quina era la manera correcta de menjar un calçot, la qual cosa va fer canviar la cara dels comensals, que s'estaven menjant la part cremada de fora, i «ho trobaven molt amarg».

Una anècdota que forma part de tota una col·lecció que Baltasar Julià guardarà en la memòria per sempre, mentre el restaurant tanca les portes. Continua el servei de cafeteria, ubicat en un local annex, però els cargols, el xató i els calçots no tornaran a sortir més de les cuines de Cal Tof.


Comentaris