Noemí Llauradó visitant la nova caldera que funciona amb biomassa al Montmell.

El Montmell escalfa diferents equipaments municipals amb biomassa forestal

És un sistema més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient

El Montmell ja escalfa cinc dels seus equipaments municipals amb biomassa forestal, gràcies al projecte impulsat per la Diputació de Tarragona sota el nom de 'Xarxa de calor de proximitat'. Aquest projecte ha permès que nou municipis del territori instal·lin una caldera alimentada per biomassa, un sistema d'escalfament que es considera més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Al Montmell, la caldera dona servei a l'escola Teresa Godes, a la llar d'infants, al centre cívic, a l'Ajuntament i a l'edifici on hi ha l'antic sindicat, la farmaciola i el menjador escolar. Les obres de la nova caldera, que es van iniciar el passat mes de gener, han tingut un cost de 336.483 euros. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha visitat aquest dijous 3 de desembre la nova caldera i les instal·lacions que escalfa, junt amb l'alcalde, José Maria Roldán, i altres autoritats.

Reduir les emissions de CO2

El nou sistema es basa en la utilització de la biomassa (estella forestal) com a combustible, en substitució d'altres d'origen fòssil, per així reduir les emissions de CO2. A banda del Montmell, els altres municipis de la demarcació que es troben dins d'aquest projecte són Gandesa, Alcover, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.


Comentaris