ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

El mossèn de Coma-ruga es compromet a retirar el llaç groc de l'altar

El mossèn Armand Carbonell assegura que no és iniciativa seva i que ha estat una altra persona qui ha penjat el llaç
Un llaç groc penja d'una espelma de l'església de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga | Cedida

 

Un llaç groc penjat a un ciri ha portat tensió a Coma-ruga aquests darrers dies. A l'altar de la Parròquia de Sant Ramon Nonat va aparèixer aquest llaç i un grup de persones va demanar a les xarxes socials al mossèn Armand Carbonell que el tragués. Ara, el mossèn es desmarca de la iniciativa i assegura que ho retirarà, però que no va ser ell qui ho va enganxar, sinó un feligrès o alguna altra persona que hagi passat pel recinte eclesiàstic. 

El mossèn no sap com va arribar el llaç groc a l'altar de l'església de Coma-ruga

El mossèn Carbonell ha explicat a l'arquebisbe Jaume Pujol que no sap com va arribar el llaç fins allí però que ho retirarà. L'Arxiodiòcesi confia en la paraula de l'eclesiàstic i expressa que totes les esglésies estan lliures de polítiques de qualsevol classe. L'Arquebisbat ha rebut el correu de cinc persones queixant-se per la presència del llaç groc i exigint que el retiressin al més aviat possible. 
 
El comunicat del grup de veïns a les xarxes socials destacava que hi havia «molts catalans no separatistes» que van a l'església sovint i que mai s'havien queixat de les misses en català encara que «molts de la resta d'Espanya no l'enteniem». Malgrat això i el suport que fan, creuen que «profanant l'església amb el llaç groc s'han creuat totes les línies vermelles» i no estaven disposats a seguir així. 
 
D'aquesta manera, els feligresos van destacar al comunicat que era estrictament necessari que es retirés aquella simbologia política si es volia «seguir comptant» amb ells. 

Els bisbes de Catalunya, contents per «l'apropament d'antics membres de la Generalitat a presons catalanes»

D'altra banda, fa gairebé dues setmanes, els bisbes de Catalunya van celebrar «l'apropament d'antics membres de la Generalitat a presons catalanes». Aleshores, van considerar que es tractava d'una notícia «legal i humanitària»  que segurament «afavorirà el contacte amb les famílies d'aquests detinguts en presó preventiva». 
 
Els bisbes també van recordar la importància de pregar per construir la pau i van exclamar que els cristians han de ser apòstols de reconciliació davant el greu conflicte que està sofrint la societat catalana. Van concloure dient que els hi agradaria que aviat es trobés una solució «justa i acceptable per a tothom».
 
Els bisbes catalans consideren que l'apropament dels presos «afavorirà el contacte amb les famílies» | Cedida