Un mosso fora de servei evita un furt al Vendrell

Va detenir la lladre quan intentava robar a un home amb el 'mètode de la mimosa'
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimarts, 23 de juliol, una dona de 20 anys, de nacionalitat romanesa i sense domicili conegut, per una temptativa de delicte de furt.

 

Segons ha explicat la policia catalana, els fets es van produir al carrer de Cèsar Martinell i Brunet del Vendrell quan un agent fora de servei va observar la intenció d’una jove de robar a un veí de la població, de 69 anys, a qui estava abraçant de forma afectiva.

 

El mosso va decidir actuar immediatament i, després d’acreditar-se com a agent de policia, va identificar la dona. La lladre volia sostreure a la víctima un collaret i diversos penjolls d’or, així com un rellotge i un anell valorats en uns 1.900 euros. Minuts més tard, diversos agents van arribar al punt de l’incident per donar suport al seu company i practicar la detenció.

 

 

 

El «mètode de la mimosa»

La Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell ha detectat, en els últims mesos, diversos casos en què una jove s’apropa a la víctima de manera molt afectuosa, «amb el que es coneix com el mètode de la mimosa», tal com han explicat des del cos. Es tracta, concretament, d’un furt consistent «en guanyar-se la confiança de la víctima i prendre-li joies i diners aprofitant la proximitat física entre tots dos».

 

Els Mossos d’Esquadra no descarten la implicació d’altres persones en aquesta temptativa de furt, ja que, en el moment dels fets, l’agent fora de servei va veure com un vehicle aparcat en doble fila a pocs metres, fugia del lloc a gran velocitat.

 

La víctima va presentar denúncia i la víctima va quedar en llibertat l’endemà, 24 de juliol, amb l’obligació de presentar-se davant l’autoritat judicial quan sigui requerida.