Unitats dels ARRO, a Calafell.

Els Mossos amplien la seva presència a Calafell amb unitats d'ordre públic

Des de l'Ajuntament esperen que la mesura ajudi a prevenir més robatoris

La presència d'efectius dels Mossos d'Esquadra als carrers de Calafell s'ha ampliat des d'aquesta passada nit, amb un increment de les unitats ARRO, de seguretat ciutadana i ordre públic. L'Ajuntament de Calafell va demanar ahir que es reforcés el nombre de Mossos d'Esquadra al municipi, davant l'alarma social que havien generat els últims robatoris a comerços del Poble i la Platja. Les noves unitats ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) se sumen als efectius de Mossos i de la policia local que ja patrullaven pel poble.

Des del govern local apunten que els nous efectius permeten no deixar desatesa la vigilància policial en altres barris del municipi. A més del reforç de Mossos, el govern local va demanar ahir dijous a la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona que es faci una junta local de seguretat amb urgència, però encara no hi ha data per a dur-la a terme.

Un problema «de mancances de les lleis»

L'alcaldessa accidental, Helena Rubio, ha remarcat que, tot i aquest increment, tant la policia local com els Mossos «fa dies que estan a sobre del problema», afegint que «la investigació dels fets es troba molt avançada». Tot i això, Rubio apunta que es tracta més d'un problema «de les mancances de les lleis que de treball policial». En un comunicat emès ahir, el consistori relacionava els fets amb l'ocupació d'habitatges. Per aquest divendres 3 de gener hi ha prevista una reunió de l'alcaldessa i el regidor de Seguretat Ciutadana amb veïns i comerciants.

Aquest dijous al vespre va tenir lloc una altra trobada de veïns a la plaça de Catalunya, per debatre sobre com fer front al problema. La nit anterior, la reunió va suposar l'impuls d'una patrulla ciutadana de vigilància, que va recórrer els carrers del Poble durant la nit. En el cas d'aquest dijous, la presència de les noves unitats dels Mossos va comportar que ja no es repetissin les patrulles de vigilància veïnals.

La reunió de veïns de Calafell a la plaça de Catalunya.
Desenes de veïns es van reunir a la plaça de Catalunya de Calafell aquest dijous. | Cedida Joan Grífols


Comentaris