Els Mossos denuncien el pilot de l'avioneta que va fer un vol rasant sobre la platja de Calafell

La policia destaca que l'acci√≥ va suposar un ¬ęperill greu¬Ľ pels banyistes

Els Mossos d'Esquadra han aconseguit identificar el pilot de l'avioneta que va fer un vol rasant per la platja de Calafell el passat 14 de juliol. La Unitat T√®cnica de Seguretat A√®ria i Policia Cient√≠fica dels Mossos, amb el suport de l'helic√≤pter de la policia catalana, han tancat amb √®xit la investigaci√≥, i ha denunciat el responsable d'aquesta infracci√≥ que, segons els Mossos, va posar en perill la seguretat de les persones que hi havia a la platja, aix√≠ com de la mateixa aeronau.

Els fets van tenir lloc el passat diumenge 14 de juliol. Els banyistes que estaven a Calafell i Segur de Calafell es van veure sorpresos per una avioneta que volava a molt baixa altura. Alguns usuaris fins i tot en van fer v√≠deos, que han ajudat a identificar el responsable d'aquesta acci√≥. L'avioneta va fer un m√≠nim de dues passades, segons els Mossos, durant les quals expulsava fum com el que es fa servir en les exhibicions a√®ries.

¬ęPerill greu¬Ľ per les persones de la platja

La policia catalana destaca que, a m√©s de l'alarma social generada entre els banyistes, si l'aeronau hagu√©s tingut alguna dificultat t√®cnica ¬ęhauria hagut d'aterrar sense temps de reacci√≥ a la platja, fet que hagu√©s posat en greu perill les persones que hi havia en aquell moment¬Ľ. Per aquest motiu, destaquen que el responsable hauria incorregut en una infracci√≥ de la normativa a√®ria per vols.

Volava a menys de 50 metres d'alçada

Els Mossos d'Esquadra van fer una recerca de l'aeronau per diversos aer√≤droms i aeroports partint de les imatges publicades en mitjans de comunicaci√≥, fins que van trobar l'aeronau. El pilot havia tret unes marques adhesives molt visibles per evitar que pogu√©s ser identificada, per√≤ tot i aix√≤, la policia la va trobar. Amb les proves pericials realitzades per la Divisi√≥ de Policia Cient√≠fica, els Mossos han concl√≤s que l'al√ßada del vol ¬ęera inferior a 50 metres, quan el m√≠nim legal √©s de 150 metres¬Ľ.

A m√©s a m√©s, el pilot i l‚Äôaeronau no disposaven de tota la documentaci√≥ en vigor. L'atestat dels Mossos s'ha enviat al Ministeri de Foment, concretament a l'Ag√®ncia Estatal de Seguretat A√®ria, que determinar√† les infraccions comeses i les sancions que es poden imposar.

"El Vendrell presenta una nova edició de la seva cursa de muntanya" "La Bisbal exposa fotografies de celebracions populars dels anys 70, 80 i 90"